Ko će biti MVP finala – Kari za istoriju, a Braun i Tejtum?

Finalna serija NBA lige uveliko traje, a kao i svake godine postavljamo pitanje – ko će biti MVP finala.

Izvor: SN

Nedelja, 12.06.2022.

10:15

Ko će biti MVP finala – Kari za istoriju, a Braun i Tejtum?
EPA-EFE/AMANDA SABGA

Nagrada za najkorisnijeg igrača finalne serije uvek ode u ruke najboljem igraču šampionske ekipe, osim u slučaju Lejkersa 1969. godine kada je tu titulu sa sobom poneo Džeri Vest.

On je i dan danas jedini igrač ikada koji je dobio prestižnu nagradu, a da je njegov tim poražen u finalu i to od Boston Seltiksa posle 7 odigranih utakmica.

Nagrada se danas zove po Bilu Raselu, jedanaestostrukom NBA šampionu i živoj legendi ne samo Boston Seltiksa već uopšteno košarke i mogla bi po prvi put da ode u ruke Stefu Kariju.

Kari ima tri šampionske titule i niti jednom nije imenovan za najboljeg igrača, pošto je 2015. godine to bio Andre Igudala, a 2017. i 2018. godine Kevin Durent i sada ima istorijsku priliku da i tu nagradu ubaci u svoje vitrine.

Trenutno je 2-2 u seriji, a Stef Kari prosečno beleži 34.3 poena, 6.3 skokova i 3.8 asistencija i svoju kandidaturu je "podebljao" fantastičnom partijom u četvrtom meču kada je postigao 43 poena.

Na zvaničnom sajtu NBA lige je Kari prvi kandidat, opravdano, a iza njega nalazi se dvojac Boston Seltiksa: Džejlen Braun i Džejson Tejtum. Braun prosečno ima 22.3 poena, 7 skokova i 3.8 asistencija, dok Tejtum beleži 22.3 poena, 7 skokova i 7.8 asistencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: