"Imam 77 godina, a i dalje mogu da uradim više sklekova nego ti"

Predsednik Majami Hita, Pet Rajli imao je zanimljiv intervju.

Izvor: RM

Utorak, 07.06.2022.

10:30

Foto: Profimedia

Rajli je u tom intrevjuu oričao o protekloj sezoni u kojoj je ekipa Majami Hita igrala u finalu istočne konferencije gde je posle sedam utakmica izgubila od Boston Seltiksa.

Rajli, velika legenda NBA lige, postao je predsednik kluba sa Floride 2008. godine, kada se povukao sa mesta glavnog trenera, na kome je osvojio titulu NBA lige 2006. godine.

Kao glavi član uprave Majamija, osvojio je još dve titule, a 2011. je proglašen i za najboljeg "operativca" u NBA ligi.

Rajli ima 77 godina i želi da njegova ekipa ponovo dođe do titule, ka čemu i stremi u poslednjih nekoliko sezona.

"Mislim da imamo sjajnu sezonu iza nas. Bila je to jedna fantastična priča koja se razvijala, a kraj ne mora uvek da bude veoma dobar... bez obzira na sve mislim da je iza nas sezona na koju možemo da budemo ponosni na sve što smo uradili i posebno je velika stvar što smo ipak imali šansu da pobedimo u sedmoj utakmici finala istočne konferencije. Ponosan sam na tim, ponosan na trenere, mislim da su uradili neverovatan posao i jako mi je žao što se sve završilo onako kako se završilo...", rekao je Rajli.

Jedan od tvoraca "Šoutajm" Lejkersa i dalje ne može da prestane da razmišlja o ispadanju Majamija posle sedme utakmice sa Bostonom, ali isto tako kaže da želi da završi "izgradnju" ekipe i krene u novu borbu za trofej.
"Definitivno osećam jednu vrstu obaveze da završim ovo što smo počeli da gradimo ovde. Ne želim da provedemo još tri godine u građenju ekipe, mislim da je sada stvar u internom unapređivanju. Imamo sjajnog, sjajnog igrača u vidu Džimija Batlera, znamo to... Imamo dosta iskusnih veterana i tako smo napravili ekipu koja je stigla do finala Istoka. Ali ostaje gorak ukus u ustima nakon togg poraza. Bio sam razočaran, bio sam frustriran, bio sam ljut. I dalje se nisam potpuno oporavio nakon tog poraza. I dalje pokušavam da ostavim to iza sebe i uopte nisam prestao da razmišljam o tome."

Rajli je otklonio sve nedoumice u ostanku na mestu predsednika Majami Hita, na zanimljiv način naglasivši novinaru koji ga je intervjuisao da je u odličnoj fizičkoj formi.

"Imam 77 godina, a i dalje mogu da uradim više sklekova nego ti. Ako hoćeš da odemo da proverimo, hajde."

Rajli, koji je tako]e i legenda univerziteta Kentaki, gde je i povučen njegov broj 42, sumirao je utiske iz sezone koja još traje, ali ne i za njegovu ekipu.

"Sve u svemu, ovo je bila sjajna godina za nas i ja sam srećan zbog toga, srećan sam i zbog mladih igrača koje sam gledao. Na utakmici sedim sa Alonzom (Morningom), a ispred nas su Endi Elisburg i Adam Sajmon. Mi tu ne pričamo puno između sebe, samo zapisujemo beleške. Ima dana kad sam tako uzbuđen zbog nove utakmice... Sve je toliko drugačije nego pre 20, 30, 40 godina kada sam trenirao u El-Eju. Igra je skroz drugačija, vreme je skroz drugačije i mi moramo uvek da budemo jedan korak ispred konkurencije i to je ono što ćemo i dalje pokušavati da radimo."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: