Dalas je preživeo!

Košarkaši Dalas Maveriksa pobedili su Golden Stejt Voriorse sa 119:109 i time smanjli zaostatak u finalu Zapada na 3-1.

Izvor: LN

Sreda, 25.05.2022.

08:00

Dalas je preživeo!
AP Photo/Tony Gutierrez

Dalas je izbegao popularnu "metlu" i vratio seriju na teren Voriorsa, koji se i dalje nalaze na korak do plasmana u veliko finale.

Igrač utakmice bio je Luka Dončić sa 30 poena (10/26 iz igre), 14 skokova i 9 asistencija.

Maveriksi su u noći između utorka i srede odigrali najbolji meč u finalu i zasluženo došli do trijumfa koji je mogao da bude i mnogo ubedljiviji.

Druga četvrtina bila je ključna za izabranike Džejsona Kida, pošto su je dobili sa 34:23 i na poluvreme otišli sa +15.

Golden Stejt je šutirao iz igre tek 17/42, čim se bez dodatnog zalaženja u statistiku moglo videti zbog čega je rezultat bio takav kakav je bio.

Dalasova prednost nastavila je da raste i u drugom poluvremenu i veoma brzo izabranici Stiva Kera bili su u nokdaunu.

U jednom trenutku bilo je i 25 razlike, Voriorsi su malo smanjili, ali se u poslednju deonicu ušlo sa ogromnih +29. Tek tada su Voriorsi krenuli da igraju, pošto su rezervisti napravili veliku seriju.

Smanjivao je Golden Stejt razliku i smanjivao, na kraju došao čak i do jednocifrenog zaostatka, ali je vremena za preokret bilo premalo.

Pored Dončića istakao se i Dorijan Fini-Smit sa 23 poena i šest skokova. Redži Bulok je dodao 18, Džejlen Branson je imao 15, a Maksi Kliba je ubacio 13 poena.

Na drugoj strani najbolji je bio Stef Kari sa 20 poena i osam asistencija. Džonatan Kuminga je imao 17 poena i osam skokova, a Džordan Pul 14 poena i četiri uspešna proigravanja.

Nemanja Bjelica je za 15 minuta zabeležio četiri poena (2/2) i po tri skoka i asistencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: