FSCG: Skupština za Savićevića

Izvor: B92

Utorak, 17.10.2006.

21:06

Default images

Skupština Fudbalskog saveza Crne Gore podržala je na vanrednoj sednici predsednika Dejana Savićevića i razrešila dužnosti potpredsednika FSCG Radojicu Božovića, koji je predsednik kluba Zeta.

"Učiniću sve da i u narednom periodu sve odluke budu donošene u sportskom duhu i u interesu fudbala", rekao je Savićević posle glasanja i najavio i brzo imenovanje selektora svih selekcija.

Sednica u Podgorici trajala je svega pola sata, a Savićević je uoči glasanja rekao da je izbor jednostavan. "Ili on ili ja", kazao je prvi čovek crnogorske kuće fudbala i rekao da su razlike izmedju njega i Božovića nepremostive.

Savićević je kazao još da su mu teško pale optužbe Božovića da se stavio u službu Budućnosti i da radi protiv  Zete, i oceno da je sukob blokirao rad Saveza, i to u trenutku kada "treba da radi punom parom da bi bio primljen u UEFA i FIFA".

"Zato želim da se uverim da imam podršku Skupštine. Ako je dobijem, smatram da sam obavezan da posao obavljam sa saradnicima koji imaju iste ili slične poglede na fudbal kao ja", rekao je Savićević.

"Upravo zbog toga tražim od delegata da razreše dužnosti Božovića i da prihvate ostavku drugog potpredsednika Milorada Djurkovića. Broj članova IO tako će se smanjiti sa 17 na 15, baš kako nalaže novi statut", kazao je Savićević uoči glasanja.

Minut kasnije potpredsednik Saveza Boro Lazović pročitao je pismo Božovića u kojem predsednik Zete objašnjava da "zbog neodložnih porodičnih obaveza" nije mogao da dodje, kao i da on i klub daju punu podršku Savićeviću i aktuelnom izvršnom odboru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: