Durent: Marihuana ti razbistri mozak, kao da popiješ čašu vina

NBA superstar Kevin Durent već neko vreme preko svoje kompanije "Thirty Five Ventures" ima biznis sa kanabisom.

Izvor: B92

Petak, 20.05.2022.

12:35

Durent: Marihuana ti razbistri mozak, kao da popiješ čašu vina
Foto: Profimedia

A nedavno je započeo suradnju s tehnološkom platformom "Weedmaps" koja nastoji da "oslobodi svet od pogrešnog shvatanja kanabisa i njegovog korišćenja u svetu sporta" te zagovara legalizaciju u svim državama SAD-a.

Na gostovanju kod legendarnog voditelja Dejvida Letermana košarkašk je govorio o tom partnerstvu, ali i o vlastitim iskustvima s marihuanom i "njenim blagodatima" te uz smešak priznao da je "zapalio jednu" i pre samog intervjua.

"Pokušavamo da pronađemo način kako da promenimo narativ o sportastima i marihuani, destigmatizovati je kao drogu koja vodi problemima. U sledećih godinu-dve 'trava' će moći da se kupi svuda. U većini država već je legalizovana, ali u nekima ljudi idu u zatvor na 20 godina jer su prodali pola kile", rekao je Durant.

Otkrio je da je prvi put nije probao kao klinac, nego sa oko 22 godine, a zatim objasnio kako ona utiče na njega.

"Malo ti raščisti mozak od distrakcija, smiri te, kao da si popio čašu vina. Jesam li pušio danas? Jesam. Zapravo sam 'naduvan' sam upravo sad", rekla je zvezda Bruklin Netsa.

Nakon toga Leterman je podelio svoje prvo iskustvo s marihuanom iz mladosti te opisao kako je pušio pre bejzbol utakmice, na kojoj su ga u tom stanju fascinirali detalji na koje nikad pre nije obraćao pažnju, ali se ne seća ko je pobedio.

Durant ga je pohvalio kao osobu znatiželjna uma i potvrdio mu da je pušio "pravu stvar" ako su mu misli išle u tom smeru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: