"Generalno gledano, ja sam najbolji igrač"

Košarkaš Paolo Bankero smatra da je najbolji igrač koji će se naći na predstojećem NBA draftu.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.05.2022.

12:00

Bankero ima 19 godina, igra na poziciji krilnog centra, a protekle sezone beležio je prosečno 17,2 poena (48% iz igre, 34% tri poena) uz 7,8 skokova, 3,2 asistencije i 1,1 ukradenu loptu za univerzitet Djuk.

Osim Bankera, među imenima koja se pominju kao kandidati za prvog pika su Čet Holmgren sa Gonzage, Džabari Smit sa Ouburna, takođe krilni centri.

"Ukupno gledano, ja sam najbolji igrač, mislim da ispunjavam sve kategorije. Bez obzira na to da li je pitanje najbolji saigrač, zvezda, ispunjavanje onoga što trenere traži, svestan sam toga otkako igram košarku, a u NBA ligi to se neće promeniti", rekao je Bankero.

U sredu je održana draft lutrija, a prvog pika će 23. juna birati Orlando Medžik.

"Tim koji se kladi na mene od prvog dana će moći da računa na moju svestranost. Nema pozicije na parketu u kojoj se ne osećam komforno, bilo sa loptom u rukama ili bez. Imaću momentalno uticaj jer sam spreman fizički i mentalno. Spreman sam za posao"
, dodao je mladi košarkaš.

Bankero je i pričao o igračima koji ga inspirišu.

"Mnogi, od nekih pokušavam da 'ukradem' nešto, na primer Lebron Džejms, Janis Adetokmbo, Džejson Tejtum, Melo Entoni, ali ja se trudim da idem svojim putem i budem jedinstven igrač",
dodao je Bankero.

Pojedini analitičari smatraju da će Medžik izabrati Holmgrena, da će Smit kao drugi pik u Oklahoma Siti Tander, a Bankero kao treći u Hjuston Roketse.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: