Horford i Tejtum vodili Seltikse do "brejka" u Milvokiju, 2-2 u seriji

Košarkaši Boston Seltiksa pobedili su Milvoki Bakse u četvrtoj utakmici rezultatom 116:108.

Izvor: RM

Utorak, 10.05.2022.

07:40

Horford i Tejtum vodili Seltikse do
Foto: Tanjug/AP Photo/Morry Gash

Seltiksi su tako vratili brejk i izjednačili seriju na 2-2. Sledeća utakmica igra se u Bostonu, a Seltiksi su ovom pobedom vratili prednost domaćeg terena.

Utakmicu je obeležio fenomenalni Al Horfrod. Horfrod je utakmicu završio sa 30 poena i osam skokova, a iz igre je šutirao sjajnih 11/14.

Ono što se ne vidi kroz statistiku jeste njegov doprinos u odbrani. To je na svojoj koži najviše osetio najbolji igrač domaće ekipe Janis Adetokumbo koji je u duelima protiv Horforda bio neutralisan.

Pored Horfroda odličan je bio i Džejson Tejtum koji je takođe ubacio 30 poena, uz 13 skokova i pet asistencija. Markus Smart i Džejlen Braun ubacili su po 18 poena.

S druge strane, Adetokumbo je predvodio Bakse ubacivši 34 poena, a tome je dodao 18 skokova i 5 asistencija.

Pratili su ga Bruk Lopez sa 17 poena i 7 skokova i Džru Holidej, koji je utakmicu završio sa 16 poena, sedam skokova i 9 asistencija. Seltiksi su utakmicu prelomili krajem četvrte četvrtine, iako je Milvoki imao prednost od 10 poena pre toga.

Seltiksi su ponovo odigrali odličnu odbranu u najbitnijim trenucima i ovu utakmicu priveli kraju u svoju korist.

Iako je MIlvoki vodio najvećim delom utakmice, njihova prednost se istopila tokom poslednje deonice, a Boston je na tri i po minuta do kraja vodio 106:96.

Milvoki je pokušao da uhvati priključak i da ovu utakmicu vrati pod svoju kontrolu, ali Seltiksi su konsatnto držali prednost i na kraju pobedili.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: