Istorija – niko kao Kris Pol

Kris Pol ostvario je u noći između četvrtka i petka učinak o kome se sa razlogom priča u NBA javnosti.

Izvor: SS

Petak, 29.04.2022.

09:25

Default images

On je predvodio Finiks Sanse do pobede nad njegovim Nju Orleans Pelikansima, koji su ga 2005. godine izabrali na draftu kao 4. pika. Potom je u toj franšizi proveo šest sezona, a prethodne večeri ubacio im je 33 poena uz pet skokova i osam asistencija.

I ne samo to, već je postavio NBA rekord u plej-ofu kao jedini igrač koji je imao 13 i više šuteva bez promašaja. Tačnije, pogodio je 14 uzastopnih šuteva.

Do sada su rekord držali sa 12/12 Brazilac Nene (2017. godine) i Leri Meknil (1975.). Računajući i utakmice van plej-ofa, bolji je još samo Vilt Čemberlejn sa 18/18, 16/16 i 15/15.

Pol će za sedam dana proslaviti 37. rođendan, a po završetku utakmice je bio veoma emotivan i to je pokazao pri susretu sa Vilijem Grinom, bivšim saigračem iz Pelikansa i trenutnim trenerom tog tima.

"Nemate pojma koliko mi znači. Emotivna je svaka utakmica ovde, Vili je moj brat, sa njim pričam o svemu, tokom cele ove serije. Dugo vremena ovde nije bilo ovakve atmosfere i drago mi je da smo pobedili", rekao je Pol posle utakmice. Upitan je i o rekordu.

"Super je osećaj. Uvek sam govorio da me je ovaj grad (Nju Orleans) odgajio. Ovo je i za porodicu Grin, to je porodica koja me je pazila svo vreme kada sam bio u Nju Orleansu. Volim vas sve. Lepo je što sam to uradio baš u Nju Orleansu".

Finiks će u nastavku plej-ofa biti još opasniji jer se u tim vratio Devin Buker.

"Povratak Bukera je sve. Pokušavali su da udvajaju, a zaboravili su da je Buker sam i pogodio je važnu trojku. Sve je emotivno za mene ovde, lepo je što smo prošli dalje", poručio je Kris Pol.

Finiks će u polufinalu zapadne konferencije igrati protiv Dalas Maveriksa i njihova serija počinje u noći između ponedeljka i utorka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: