Jokić nervira ljubitelje tripl-dablova

Nikola Jokić dominira i ove sezone i glavni je favorit za najkorisnijeg igrača NBA lige.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.03.2022.

09:31

Jokić nervira ljubitelje tripl-dablova

Jokić prosečno beleži 26,3 poena uz 13,6 skokova i 8 asistencija i praktično sam nosi Denver Nagetse u borbi za plej-of.

Kao što pokazuje njegova prosečna statistika, Srbin konstantno igra na granici tripl-dabl učinka, a iako je lider lige sa 19 takvih nastupa, iz meča u meč uglavnom "nervira" svoje navijače ljubitelje statistike.

Naime, Jokiću je na čak 18 utakmica nedostajala jedna ili dve asistencije za tripl-dabl učinak!

Tako je bilo i prethodne noći kada je u pobedi protiv Indijane postigao 35 poena (15/19 iz igre) uz 13 skokova i devet proigravanja.

Pre četiri dana nedostajale su mu dve asistencije za tripl-dabl protiv Oklahoma Sitija, a sredinom meseca su mu falile po dve u tri uastopna meča, dok mu je u petom nedostajala samo jedna.

Uprkos tome, Jokić sâm ima više tripl-dablova nego čak 11 ekipa ukupno. Međutim, srpski centar se ne obazire previše na statistiku, ne zanima ga ni borba za MVP-ja koju vodi sa Džoelom Embidom.

Svojim igrama doveo je Nagetse do pete pozicije na Zapadu, a na dve pobede od četvrtog mesta koje donosi prednost domaćeg terena u prvoj rundi plej-of.

Do kraja regularnog dela sezone Nagetsi imaju još pet utakmica protiv Minsote, San Antonija, Memfisa i dve protiv Los Anđeles Lejkersa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: