Osvojio titulu u Velsu, pa poručio: Ovo je vrhunac moje karijere

Britanski igrač snukera Džo Peri rekao je da je titula u Velsu vrhunac njegove dosadašnje karijere.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 07.03.2022.

12:47

Osvojio titulu u Velsu, pa poručio: Ovo je vrhunac moje karijere
Foto: Profimedia

Peri je sinoć u Njuportu pobedio trećeg igrača sveta sunarodnika Džada Trampa sa 9:5 i osvojio titulu na Otvorenom prvenstvu Velsa.

To je druga titula u karijeri za 47-godišnjeg Perija, nakon trijumfa na turniru na Tajlandu 2015. godine.

"Ovo je apsolutno vrhunac moje karijere. Mislio sam da se ona završava, ali sada sam doživeo najbolji trenutak u mojoj snukeraškoj karijeri. Uraditi to protiv velikog šampiona kakav je Tramp je samo šlag na torti", rekao je Peri, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Peri, koji je postao profesionalni igrač 1992. godine, popraviće plasman na svetskoj rang-listi i sa 42. mesta skočiće na 23.

Na putu do finala Peri je, izmedju ostalih, pobedio i Marka Alena, Kajrena Vilsona, Rikija Voldena i Džeka Lisovskog. Osim trofeja "Rej Rirdon" zaradio je i 70.000 funti.

Peri je prvi put igrao u finalu rangirnog turnira posle 2018. godine i Evropskog mastersa.

"Ne mogu da verujem. Osećao sam se sjajno, opušteno i mirno, ali sam iz nekog razloga promašivao lake udarce. Bio sam odlučan da odigram čvrsto, mislim da sam odigrao zaista dobro", naveo je Peri.

U izjavi za Eurosport, on je rekao da mu je pomoglo što neko vreme nije igrao takmičarske mečeve, već se bavio treniranjem i poslovima u medijima,

"Sve te stvari su mi pomogle da ponovo uživam. Treninzi, treninzi, treninzi, turniri, turniri, turniri. Postaje pomalo dosadno posle 30 godina. Stalno radiš iste stvari, ali ništa ne ide i to te izludjuje. Onda, kada nešto promeniš, entuzijazam se vrati. Ponovo uživam u treninzima, dva, tri sata dnevno", dodao je on.

Upitan da li se ponovo zaljubio u snuker, Peri je odgovorio: "Da, to je najbolja igra na svetu".

On je rekao da mora da postavi novi cilj u karijeri.

"Rekao sam da želim da budem profesionalac i kada budem imao 50 godina. To je bio cilj od pre nekoliko godina, mislio sam da bi bilo dobro ako bih kao 50-godišnjak mogao da budem u vrhu, tokom karijere koja će trajati više od 30 godina. Čini se da je to ostvareno i sada mi je potreban novi cilj", naveo je Peri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: