Sedma uzastopna pobeda Atlante, Bogdanović dvocifren

Košarkaši Atlanta Hoksa pobedili su Los Anđeles Lejkerse rezultatom 129:121 u nedelju uveče.

Izvor: SN

Nedelja, 30.01.2022.

18:00

Sedma uzastopna pobeda Atlante, Bogdanović dvocifren
Foto: Profimedia

Reklo bi se idealan termin za srpske gledaoce, košarkaški meč Atlanta Hoksa u kojima igra Bogdan Bogdanović i na drugoj strani Los Anđeles Lejkersa.

Hoksi su posle dosta muke i "milion" poena uspeli da pobede Lejkerse u pravom "revolveraškom obračunu" uz solidnu partiju srpskog reprezentativca Bogdana Bogdanovića.

On je u prvom poluvremenu imao 3 poena za 12 minuta, a onda se u drugom poluvremenu razigrao, tačnije početkom četvrte i meč završio sa 10 poena, 6 skokova, 3 asistencije i po 1 ukradenom i izgubljenom loptom.

Lejkersi su opet bili oslabljeni, bez najboljeg igrača Lebrona Džejmsa koji zbog problema sa povredom kolena propušta treću uzastopnu utakmicu svog tima.

Duel Hoksa i Lejkersa je bio pun uzbuđenja, kao što je već rečeno palo je mnogo poena čak 250, a ono što je ovdašnjoj publici bitno tim za koji nastupa srpski košarkaš ostvario je pobedu.
Foto: Tanjug/AP Photo/Hakim Wright Sr.
Nije od starta delovalo da će biti tako jer su Lejkersi bili bolje raspoloženi, najviše zahvaljujući Maliku Monku i Entoniju Dejvisu, dvojici bivših studenata Kentakija i učenika Džona Kaliparija.

Hoksi su na kraju prvog kvartala imali 34:33, Bogdanović je ubacio 3 poena za 12 minuta, a onda u drugoj deonici kreće "gaženje" i Lejkersi dvocifrenom razlikom to dobijaju za 71:62 na poluvremenu.

U nastavku, videli smo sve više i više problema Lejkersa, ali su oni suvereno držali svoje dvocifreno vođstvo, da bi se u poslednjoj deonici sve promenilo.

Napokon je Bogdan Bogdanović zaigrao kako treba, Onjeka Okongvu je bio veliki problem za Lejkerse, a ni Tre Jang ni Džon Kolins ih nisu štedeli. Pokušavao je Dejvis, Monk i Vestbruk su takođe pogađali, kao i Karmelo Entoni, ali je sve bilo kratkog daha. Najefikasniji je bio Tre Jang sa 36 poena, 5 skokova i 12 asistencija uz 6 izgubljenih lopti, 20 poena i 11 skokova za Džona Kolinsa, 16 Okongvua, 15 Kapele, a 10 Bogdana Bogdanovića.

U redovima Lejkersa, možda i meč karijere Malika Monka i čak 33 poena, 10 skokova, 5 asistencija, 27 poena Entonija Dejvisa, 20 Rasela Vestbruka uz 7 skokova i 12 asistencija, 11 Karmela Entonija i 10 Stenlija Džonsona.

Meč ste mogli da pratite UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.
Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: