Drama u "Stožicama" pripala Zvezdi – veliki preokret u poslednjem minutu!

Košarkaši Crvene zvezde slavili su trijumf u derbiju 17. kola ABA lige nad ekipom Cedevite Olimpije rezultatom 83:82 (28:28, 15:15, 22:21, 18:18).

Izvor: SS

Ponedeljak, 24.01.2022.

17:00

Drama u
Foto: aba-liga.com/Cedevita Olimpija/Ales Fezver

Meč u ljubljanskim "Stožicama" bio je veoma neizvestan od početka do kraja, a rešen je unutar poslednjih pola minuta.

Zapravo, Zvezda je imala -5 na dva minuta pre kraja trojkom Jogija Ferela, ali je trojkama Nikole Ivanovića i Ostina Holinsa to uspela da nadoknadi.

Potom je u junaka crveno-belih izrastao upravo Ivanović, koji do poslednjeg minuta nije mogao ništa da pogodi, a onda je iznudio faul na sedam sekundi pre kraja i ubacio oba penala za pobedu.

U poslednjem napadu Ferel je šutirao trojku i promašio je, pa je Zvezda ostala na samo jednom porazu i 14 pobeda u regionalnom takmičenju.

Cedevita Olimpija je sada na skoru 9-6. Cedevita Olimpija je meč otvorila sa tri vezane trojke bez promašaja, ali je Zvezda igrom pod obručima držala priključak.

Ipak, na nekoliko minuta ga je izgubila i domaćin je sa nekoliko lakih poena u tranziciji i dobrom sekvencom Jake Blažiča pobegao na 27:18.

To je bilo "kratkog daha" pošto je u Zvezda odgovorila zatezanjem odbrane i serijom od čak 14:1, pa je krajem prve i početkom druge deonice preokrenula i povela rezultatom 32:28.

U drugom kvartalu su se probudile defanzive na obe strane, pa smo videli daleko manje poena, a egal je potrajao do odlaska na veliki odmor – 43:43. Prerano su do tri lične greške došli Ognjen Dobrić i Nikola Kalinić, što svakako jeste predstavljao problem za crveno-bele pred nastavak susreta.

Ali, Kaliniću nije smetalo da treću četvrtinu otvori sa 10 vezanih poena i tako Zvezdi donese razliku od sedam poena.

Održavao je srpski tim vođstvo u narednih nekoliko minuta, ali je pred sam ulazak u poslednju deonicu domaćin uspeo da se vrati i unese potpunu neizvesnost pred završnicu. Nijedan tim se nije odlepljivao do poslednja dva minuta kada je Ferel ubacio tu trojku za +5, potom i Omić lako poentirao na ziceru, a odgovorili Ivanović i Holins trojkama za 82:81.

Zvezda se odbranila, a Ivanović je iznudio faul Edžima i pogodio oba penala za veliki preokret i pobedu.

Najefikasniji igrač susreta bio je Jaka Blažič sa 21 poenom i 11 skokova, a u ekipi Cedevita Olimpije pratili su ga Zek Ogust sa 13 i Alen Omić sa 12 poena.

U pobedničkom taboru Ostin Holins je imao 18 poena, Nejt Volters 14, a Branko Lazić 11.
ABA liga, 17. kolo:

C. Olimpija – C. Zvezda 82:83
21.00 Derbi – Split

Odigrano:
Zadar – Krka 78:71
Mornar – FMP 82:78
Mega – Borac 85:91
Igokea – Budućnost 79:82

Odloženo:
Partizan – Cibona

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

234 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: