Danci poslali Hrvate kući

Rukometaši Danske savladali su Hrvatsku 27:25, u meču drugog kola druge faze Evropskog prvenstva.

Izvor:

Subota, 22.01.2022.

19:45

Danci poslali Hrvate kući
Foto: Profimedia

Danska je tako gotovo sigurno obezbedila plasman u polufinale Evropskog prvenstva, dok Hrvatska više nema šanse za plasman među četiri najbolja.

Hrvati su se dobro držali protiv svetskog šampiona, ali nisu mogli do čuda i velikog iznenađenja.

Tako im sada ostaju samo šanse za borbu za plasman od petog do osmog mesta, gde će se boriti treća i četvrta ekipa iz obe grupe.

Gledali smo tvrd početak i veliku borbu u prvih deset minuta, gde je Danska bila za nijansu bolja, dok je Hrvatska igrala dobru odbranu, ali imala je problema u napadu.

Danska je došla do dva gola prednosti, na drugoj strani je sjajno branio Landin, koji je u prvom poluvremenu upisao čak osam odbrana i uspeo je i da odbrani sedmerac Čupiću.

Aktuelni svetski šampion je u 18. minutu došao do četiri gola prednosti i selektor Hrvatske reagovao je tajm-autom, posle kog je Hrvatska zaigrala odlično.

Na gol je stao Alilović, koji je upisao četiri odbrane do kraja poluvremena za 16 minuta na terenu, a u napadu je sjajno igrao Lučin, koji je postigao četiri gola za poluvreme.

Malo po malo, prednost je smanjena i na kraju je Hrvatska uspela da skroz ukroti Dansku dobrom odbranom, pa Danci nisu dali gol pet i po minuta.

Hrvatska je izjednačila na 10:10, propustila šansu za vođstvo posle odbrane Landina, da bi Danska dala dva gola zaredom i povela 12:10. Golom Hrvatske na pet sekundi do kraja završeno je prvo poluvreme, gde su Danci vodili 12:11.

Na startu drugog poluvremena je Danska krenula jako, a posebno se istakao Mikel Hansen sjajnim asistencijama i pogotkom, kada je fintirao celu ekipu Hrvatske i pogodio.

Danci su došli do +3 i tu prednost su održavali u prvih 10 minuta, dok su se Hrvati trudili da ne dozvole još veću prednost svetskog šampiona.

U 42. minutu Hrvati se vraćaju na samo gol zaostatka posle sjajne serije, ali je onda Gojun zaradio isključenje posle jakog faula i tu je propuštena šansa da možda i izjednače. Hansen sa golom i asistencijom vraća Dansku na +3 na 16 minuta do kraja.

Landin je opet počeo da brani sjajno u završnici, Danska je održavala +3 tokom većeg dela drugog poluvremena, Hrvati se nisu predavali, ali nisu uspevali da se vrate u meč.

Danci su lako priveli kraju ovaj susret, koji ste mogli da pratite uživo putem našeg LIVE BLOG-a.

Najefikasniji na meču bili su Mikel Hansen sa osam i Emil Jakobsen sa šest golova, dok su kod Hrvata najbolji bili Marić sa osam i Lučin sa četiri gola.

Tok meča

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

94 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: