Predsednik Srbije: Moja želja je da fudbaleri igraju polufinale SP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao je u sredu veče godišnju konferenciju za medije, a tom prilikom se dotakao i fudbalske reprezentacije Srbije.

Izvor: B92

Sreda, 29.12.2021.

19:15

Predsednik Srbije: Moja želja je da fudbaleri igraju polufinale SP
Foto: Tanjug

Otkrio je i želju kada je u pitanju Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru.

"Da me ne biste vi pitali, iznenadićete se koja mi je želja za 2022. godinu... Ja mnogo godina nisam više na sportskim manifestacijama da mi ne bi govorili da upotrebljavam i zloupotrebljavam... Neki će reći da nisam išao da mi ne bi vikali onaj čuveni slogan od dve reči... Kako god, šta god... Neki će uvek moje reči da obrnu za 180 stepeni, ali sam, ako se sećate, pred utakmicu sa Portugalom imao i osećaj i dovoljno hrabrosti da poželim našoj reprezentaciji sreću. Videli ste već posle prvog gola da sam ja bio kriv za taj poraz koji se pretvorio u veličanstvenu pobedu", rekao je Vučić i dodao:

"Moja želja, a upućujem to i selektoru Stojkoviću i svim našim fudbalerima, da u drugoj polovini godine uđemo u polufinale Svetskog prvensta i ja sam siguran da će ti momci to da urade. Kada smo ujedinjeni i kada smo zajedno možemo da budemo najbolji. Verujem u njih i ovo je želja koja nema veze sa poslom, ali dao sam sebi za pravo da je kažem javno i nadam se da mi niko neće zameriti. Pre svega, nadam se da mi Dragan Stojković i fudbaleri neće zameriti. Možda sam im veliki teret stavio na leđa."

Srbija će u aprilu saznati imena rivala na Mundijalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: