Nedved u timu za meč sa Srbijom

Izvor: IL

Četvrtak, 10.08.2006.

18:43

Default images
Vezni fudbaler italijanskog Juventusa Pavel Nedved je na spisku reprezentacije Češke za prijateljsku utakmicu sa Srbijom u sredu.

Nedved, 34-godišnji plejmejker, za vreme Svetskog prvenstva je izjavljivao da razmišlja o povlačenju iz reprezentacije, ali je ipak prihvatio poziv za duel sa Srbijom. To će biti njegov 91. meč u nacionalnom dresu. Selektor Češke Karel Brukner pozvao je napadača Romana Bednara koji je bio dvostruki strelac u pobedi Hartsa nad Seletikom u škotskoj ligi tokom vikenda. Na spisku je i odbrambeni igrač Tomaš Zapotočni iz češkog Libereca. Njih dvojica debitovaće u reprezentaciji.

Utakmica u sredu igraće se na istoku Češke, u gradu Uhresko Hradište. To će za oba tima biti provera pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2008. Brukner je pozvao još Jiržija Jarošika iz Seltika i Karela Pitaka iz Salcburga koji nisu bili u timu Cceške na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu.

Meč će propustiti golman Čcelsija Petr Čeh kome je operisano rame. Povredjeni su napadač Milan Baroš, kao i vezni igrač Vladimir Šmicer. Iz reprezentacije Cceške se posle SP povukao Karel Poborski, pa Brukner ne može da računa ni na njega. Tim Češke za utakmicu sa Srbijom:

Golmani: Jaromir Blažek (Sparta Prag), Antonjin Kinski (Saturn Ramenskoje).

Odbrana: Zdenjek Grigera (Ajaks), Marek Jankulovski (Milan), Radoslav Kovač (Spartak Moskva), David Rozehnal (Pari Sen-Žermen), Tomaš Ujfalusi (Fjorentina), Tomaš Zapotočni (Slovan Liberec).

Vezni red: David Jarolim (Hamburger), Jirži Jarošik (Seltik), Pavel Nedved (Juventus), Karel Pitak (Salcburg), Jaroslav Plašil (Monako), Jan Polak (Nirnberg), Tomaš Rosicki (Arsenal).

Napad: Roman Bednar (Harts), Jan Koler (Monako), Libor Sionko (Rendžers).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: