Džon Teri novi kapiten "Albiona"

Izvor: IL

Četvrtak, 10.08.2006.

18:40

Default images

Odbrambeni fudbaler Čelsija Džon Teri novi je kapiten reprezentacije Engleske. Fudbaler Real Madrida Dejvid Bekam je odustao od te funkcije posle Svetskog prvenstva u Nemačkoj u junu, na kome su Englezi eliminisani u četvrtfinalu, porazom od Portugalije na penale. On je bio kapiten pet godina. Novi selektor Engleske Stiv Meklaren objavio je tu odluku na zvaničnom sajtu Engleskog fudbalskog saveza.
Teri, koji ima 25 godina, obavlja dužnost kapitena Čelsija od 2003. godine. Sa tim klubom osvojio je dve titule u Premijer ligi (prošle i ove godine).

"Odluka o kapitenu je jedna od najvažniji koje selektor mora da donese. Siguran sam da imam pravog čoveka u Džonu Teriju. Ubedjen sam da će se on pokazati kao jedan od najboljih kapitena koje je Engleska ikada imala", naveo je selektor Meklaren.

Odigrao je 29 utakmica za reprezentaciju, a debitovao je u meču sa Srbijom i Crnom Gorom, 3. juna 2003. godine. Od Evropskog prvenstva 2004. godine član je startne postave Engleske, pošto je tada odlično zamenio centralnog defanzivca Rija Ferdinanda, koji je bio kažnjen zbog propuštenih doping testova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: