Gol Inzagija i bravure Ranđelovića

Izvor: IL

Sreda, 09.08.2006.

20:04

Default images

Fudbaleri Milana pobedili su Crvenu zvezdu u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona rezultatom 1:0 (1:0). Jedini strelac na stadionu "Đuzepe Meaca" bio je Filipo Inzagi u 22. minutu. Revanš meč igra se 22. avgusta u Beogradu.

Milan je nadigrao Crvenu zvezdu na sredini terena, gde su "carevali" Pirlo, Kaka i Gatuzo. Pored njih, Kafu je pravio "haos" po desnoj strani u većem delu meča, a solidan je bio i Seržinjo na drugom boku.

Najsvetlija tačka u Zvezdinom timu bio je golman Ivan Ranđelović, koji je odbranio bar tri čista gola. Solidan utisak ostavili su Boško Janković, Aleksandar Pantić i Milan Biševac. Potpuno je razočarao nezapaženi Blagoje Georgijev, a najslabiji pojedinci u sastavu Dušana Bajevića bili su Marko Perović, Nenad Kovačević i Dejan Milovanović.

Utakmici Milana i Crvene zvezde, po zvaničnim podacima, prisustvovalo je 70.510 gledalca, a ostvarena zarada je 588.000 evra. Procena je da je više od 2000 gledalaca navijalo za beogradski tim.

Trener Zvezde, Duško Bajević, odlučio se da meč počne u formaciji 4-4-1-1: Ranđelović – Gaj, Biševac, Basta, Pantić, Perović – Milovanović, Kovačević, Georgiev, Janković – Žigić.

Karlo Anćeloti odlučio se da Milan počne utakmicu u sastavu: Dida – Kafu, Šimić, Kostakurta, Seržinjo - Gatuzo, Pirlo, Sedorf, Kaka - Đilardino, Inzagi.
Prvu šansu na utakmici imao je Blagoje Georgijev, koji je posle odličnog prodora Boška Jankovića u 2. minutu po desnoj strani i vrlo dobrog centaršuta, ipak slabo zahvatio povratni pas na 14 metara po sredini gola, koji je Dida odbranio.

Odgovor "roso-nera" stigao je minut kasnije. Andrea Pirlo je sa levog krila uposlio Klarensa Sedorfa, ali je sa ivice šesnaesterca šutirao pored leve stative. Nekoliko opasnih napada Milana po desnoj strani preko Kafua. Pravu malu egzibiciju napravio je brazilski veteran u 8. minutu, ali je njegov centaršut otišao paralelno sa gol-aut linijom.

Gaj striktno motri na Đilardina i za sada solidno obavlja taj posao. Još jedan šou Kafua po desnoj strani, novi upotrebljiv centaršut i šut Đilardina u dobro postavljenog Ranđelovića, obeležili su prvih 10 minuta igre. Marko Perović ima puno problema u defanzivi, ima i slabu pomoć igrača sredine terena, a žuti karton u 13. minutu za "levog spoljnog" Zvezde samo je potvrda ove situacije. Milan Biševac motri na Pipa Inzagija i za sada, "talija" Milana nije bila u prilici da postigne gol.

Prtisak Milana je sve jači. U 19. minutu Kako je odlično prošao pored statične Zvezdine odbrane, a njegov solidan šut sa 14 metara zaustavlja Randjelović. U 22. minutu Inzagi postiže prvi gol na utakmici. Loše postavljena ofsajd zamka prvaka Srbije, odlična saradnja igrača sredine terena Milana, gol-pas Kake i Inzagi "u liniji" koji sa desne strane pored istrčalog golmana Zvezde lako pogađa mrežu.
Posle duže pauze, najzad i jedna napadačka akcija Zvezde. Janković i Pantić lepo su odigrali po desnoj strani, solidan centaršut na Žigića, ali suviše slabo za Didu. Ranđelović se ističe i sprečava siguran gol u 33. minutu.

Inzagi je šutirao iz peterca, odbrana je bila statična, a nije se najbolje snašao ni Gaj. U 34. minutu, nova akcija Janković - Žigić i lopta ide preko prečke gola Dide. Janković je jedan od najzapaženijih igrača Zvezde u dosadašnjem toku utakmice.

U 38. minutu Gaj je pokazao da nije fizički dobro spreman i da voli da se "poigra" sa živcima svojih saigrača. Pokušao je da, kao zadnji igrač odbrane, predribla Gatuza, a na sreću Zvezde sve se završilo samo žutim kartonom za Senegalca. U 42. minutu još jedna šansa za Inzagija. Šutirao je sa 12 metara, ali ovoga puta Biševac je uspeo da skrene loptu u korner.
I drugo poluvreme oba tima počela su u sastavima koji su i završili prvih 45 minuta. Za očekivati je da uskoro Bajević šansu da i Dušanu Đokiću. Milan je nastavio sa pritiskom od prvog minuta nastavka, a u šansi je, navno, bio slavljenik Pipo Inzagi, koji je danas napunio 33 godine. Projektil Pirla sa preko 30 metara iz slobodnog udarca Ranđelović je ipak nekako uspeo da ukroti.

U 51. minutu najzad smo videli nešto i od "magije" Georgijeva. Njegov šut iskosa sa leve strane ipak je otišao preko gola. Pre toga, Pantić je još jednom vrlo dobro prošao po desnoj strani, uputio lep pas Žigiću po zemlji, ali njegov šut iz okreta bio je blokiran.

Prva greška Ranđelovića na meču. Igrao se 55. minut, Kafu je prošao po desnoj strani i centrirao u peterac, golman Zvezde je "legao" ali lopta mu se nekako odbila od ruku. Đilardino je šutirao pored gola.

U 58. minutu jedna akcija Zvezde koja je obećavala mnogo. Janković je centrirao na ivicu šesnaesterca, a Nikola Žigić iz kontakta sa Šimićem nije uspeo lepo da primi loptu na grudi. Da jeste, imao bi čistu situaciju "1 na 1" sa Didom.
U nastavku akcije, stopostotna šansa za Milan. Ranđelović brani zicer Đilardinu glavom sa 10 metara na centaršut Kafua. 30 sekundi ranije, Kaka je gađao napadača Milana, a golman Zvezde je opet bio pobednik. Odbranio je šut po zemlji sa 5 metara.

U 66. minutu Đorđe Tutorić menja Marka Perovića. Prvu izmenu Anćeloti pravi u 72. minutu - Masimo Ambrozini ulazi umesto Đilardina. Do velike prilike Zvezda iznenada dolazi u 74. minutu. Šimić loše ispucava loptu "u nebo", Janković u skoku sa Didom zahvata loptu glavom i pogadja prečku, ali holandski sudija Vegeref svira faul u napadu.

Poslednjih 10 minuta, za Milan Broki igra umesto Kafua, a Dušan Đokić "nasleđuje" Dejana Milovanovića. Najbolji igrač utakmice, Andrea Pirlo, svoje mesto prepustio je pojačanju Milana iz Rena, Žoanu Gurkufu. Poslednjih par minuta Radovan Krivokapić je na terenu proveo umesto Janovića.

Milan pojačava pritisak na samom kraju meča. Za sada Ranđelović izlazi kao pobednik iz svih "osetljivih" situacija. U 88. minutu Kovačević sa leđa obara Gatuza u opasnom solo prodoru i biće to novo iskušenje za golmana "crveno-belih". Slobodan udarac sa desne strane sa 20 metara- Seržinjo je mlako šutirao, pravo u dobro postavljenog golmana.

U nadoknadi vremena igraće se 4 minuta. Zvezda se odbranila i održala 1:0. Polu-kontra Zvezde u 92. minutu, centaršut Georgijeva i pokušaj makazicama Đokića, koji je "omeo" Žigić. Po svemu viđenom, gosti iz Beograda imaju više razloga za zadovoljstvo, iako su izgubili utakmicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

178 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: