Kili Gonsales ponovo u Sentralu

Izvor: Vladimir Novakoviæ

Petak, 21.07.2006.

18:36

Default images
Argentinski fudbaler Kristijan "Kili" Gonsales vratio se na pozajmicu u Rosario Sentral iz italijanskog Intera, saopštio je argentinski prvoligaš.

Gonsales je odbio unosniju ponudu Boke Juniors, u kojoj je igrao u sezoni 1995/96 pre nego što je otišao u Evropu, da bi se vratio u klub u kome je počeo profesionalno da igra 1993. godine.

Rosario Sentral je naveo da je ključnu ulogu za dolazak Gonsalesa imao generalni menadžer kluba Orasio Karbonari, koji je pomogao i pri dovođenju Paola Vončopa prošle nedelje.

Kili Gonsales je bio član reprezentacije na Svetskom prvenstvu 2002. godine, ali nije bio u sastavu na ovogodišnjem Mundijalu. Deceniju u Evropi proveo je u Saragosi, Valensiji i Interu. Sa Valensijom je dva puta igrao u finalu Lige šampiona.

Taj vezni igrač za dve nedelje puni 32 godine. Za Argentinu je igrao 55 puta, a poslednji put u završnoj utakmici kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, protiv Urugvaja u oktobru 2005. godine.

Igrao je i za Olimpijsku reprezentaciju na Igrama 2004. godine, kao jedan od trojice fudbalera starijih od 23 godine. Argentina je tada osvojila zlatnu medalju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: