Lolović: "Nisam nezadovoljna!"

Izvor: Vladimir Novakoviæ

Ponedeljak, 20.02.2006.

23:04

Default images

Najbolja smučarka Srbije i Crne Gore Jelena Lolović nije bila nezadovoljna posle 43. pozicije u superveleslalomu na Zimskim olimpijskkim igrama u Torinu, s obzirom da ta disciplina nije njena specijalnost.

"Nije loše, a moglo je i bolje", izjavila je Lolovićeva nekoliko minuta po ulasku u cilj trke superveleslaloma, na olimpijskoj stazi u San Sikariju.

Ona je zauzela 43. mesto, u konkurenciji 56 takmičarki, sa 4,98 sekundi zaostatka za pobednicom, Austrijankom Mihaelom Dorfmajster.

"Važno je da sam probila led, važno je da sam razbila tremu, koja je postojala i pre ove trke", istakla je Lolovićeva, koja je  ipak ocenila da je zaostatak za pobednicom preveliki.

"Morala sam i mogla bar sekundu brže, ali sad je lako pričati. Načinila sam dve velike greške na dva skoka. Prvi je bio totalno pogrešan, ušla sam previše direktno u kapiju i posle toga izgubila mnogo", rekla je ona izveštaču Bete.

Lolovićeva je prilično zaostala u gornjem delu staze. Neke od devojaka, koje su imale prednost nad njom na drugom, pa i trećem prolazu, bile su sporije u donjem delu staze.

"Išla sam dobro u poslednjoj trećini staze, skije su bile odlično pripremljene, a kad se sve sabere, ima razloga i za osmehe. Pao mi je kamen sa srca, sad će da bude mnogo lakše u slalomu i veleslalomu", dodala je Jelena Lolović.

Lolovićeva, kao i druga skijašica SCG Marija Trmčić, izlaze na start slaloma u sredu, 22. februara. Prva vožnja je na programu u 14.45.

Uz Lolovićevu su u ponedeljak bili i vršilac dužnosti predsednika Olimpijskog komiteta SCG Ivan Ćurković igeneralni sekeretar OK SCG Predrag Manojlović

"Važno je sa psihološkog aspekta, što je Jelena završila trku, posle nesrećnog ispadanja u kombinaciji. Sigurno je da ovo nije njeno najbolje izdanje, ali verujem da će u veleslalomu i slalomu biti još uspešnija", rekao je Ćurković.

Ćurković je sa Manojlovićem posetio kancelariju OK SCG u olimpijskom selu u Sestrijereu, gde je Jeleni Lolović i Želimiru Vukoviću uručio MOK-ove značke, koje dobijaju samo sportisti, učesnici Igara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: