Klipersi se bude – Finiksu nedovoljan povratak Pola

Košarkaši Los Anđeles Klipersa su rezultatom 106:92 pobedili Finiks Sanse u 3. meču finala Zapada.

Izvor: SN

Petak, 25.06.2021.

08:00

Klipersi se bude – Finiksu nedovoljan povratak Pola
Foto: Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Klipersi su izgubili prva dva meča finala Zapada, ironično kao i u prve dve serije plej-ofa i dobili su treći meč, ovoga puta pred svojom publikom.

Pun Stejpls je još jednom aplauzima ispratio svoje ljubimce, nije bilo Kavaja Lenarda i Pol Džordž je preuzeo teret i meč završio sa 27 poena, 15 skokova i 8 asistencija.

Sjajan je bio i Ivica Zubac koji je upisao 15 poena i 16 skokova, dok je Redži Džekson meč završio sa 23 poena, a Terens Men je zabeležio 12 poena.

Na drugoj strani, 18 poena i 9 skokova Diandrea Ejtona, Devin Buker je sa maskom zbog preloma nosa morao da igra i ubacio 15 poena, toliko je imao i povratnik Kris Pol, ali uz 12 asistencija.

Prvo poluvreme je bilo neizvesno, koliko su Klipersi bili dominantni u prvoj četvrtini, toliko su Sansi bili u drugoj i na poluvreme se otišlo sa 48:46 u korist tima iz Arizone.

Valja napomenuti i da se Kameron Pejn povredio već u četvrtom minutu, stradao je skočni zglob i on je izašao iz igre tada i više se nije vraćao.

Terens Men se posebno istakao igrom u odbrani, što je nagovestilo bolje minute u nastavku. Pol Džordž je igrao sjajno, a reket je kontrolisao Ivica Zubac, pa su sa 34:21 Klipersi završili treći period.

Luk Kenard je pogodio neke važne šuteve, a Klipersi su uspeli bez većih problema da iskontrolišu situaciju i upisali pobedu u meču broj 3, pa je rezultat u seriji smanjen na 2-1.

Četvrta utakmica igra se takođe u Los Anđelesu, u subotu na nedelju od 3.00 po našem vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: