Zlatni dvojac iz Lucerna najavio velike domete u Tokiju

Sjajan rezultat u ovoj, zbog koronavirusa "pomerenoj" olimpijskoj godini, ostvario je naš dvojac bez kormilara.

Izvor: B92

Utorak, 25.05.2021.

09:10

Zlatni dvojac iz Lucerna najavio velike domete u Tokiju
Foto: VSS/Anðela Niševiæ

Miloš Vasić i Martin Mačković osvojili su zlatnu medalju na II Svetskom kupu u Lucernu. Njih dvojica su naše uzdanice i na OI u Tokiju, a apetiti ovdašnje sportske javnosti su porasli nakon njihovog poslednjeg uspeha.

"Nastup na Svetskom kupu u Lucernu je bio jako uspešan. Konkurencija je bila na izuzetno visokom nivou - nije tu bila posada Hrvatske, koja je do sada ostvarivala najbolje rezultate, nedostajali su dvojci Australije i Kanade, ali svi ostali su bili tu. Mi smo imali dobar period treninga od Evropskog prvenstva i osvajanja bronze do sada. Korigovali smo neke stvari u treningu i u štelovanju čamca, pa smo videli napredak dok smo se pripremali na Adi Ciganliji, što se samo potvrdilo i na Svetskom kupu", kaže Miloš Vasić.

Naši momci su u Lucernu pobedili posade koje su bile bolje od njih pre nekih mesec i po dana na šampionatu Starog kontinenta, što je očit znak da je došlo do napretka.

"Dobra stvar je što smo na Svetskom kupu dobili glavne konurente za medalju, a to su Italija i Rumunija. To nam mnogo znači pred vrhunac sezone, odnosno pred Olimpijske igre u Tokiju. Pošto je III Svetski kup već za dve nedelje, tu se nećemo takmičiti, nego se vraćamo u trenažni proces i poslednje pripreme za Tokio. Nastavljamo dalje u istom ritmu, znamo na čemu treba da radimo, tako da nema opuštanja. Idemo pametno i jako do Tokija", zaključuje Miloš Vasić.

Radost zbog osvajanja zlatne medalje na II Svetskom kupu nije krio ni Martin Mačković.

"Zadovoljni smo, naravno. Znali smo da smo brži nego na Evropskom prvenstvu u Varezeu i išli smo na pobedu. Od glavnih konkurenata za medalju na Olimpijskim igrama nedostajali su Hrvati, mada tu ima više čamaca koji bi mogli da budu dobri u Japanu. U dobroj smo poziciji pred Olimpijske igre i ono što možemo da obećamo je da ćemo da budemo sto odsto spremni za Tokio", poručio je Martin Mačković.

Veslačka takmičenja na OI u Tokiju zakazana su za period od 23. do 30. jula, i u tom periodu navijaćemo za Miloša Vasića i Martina Mačkovića u dvojcu bez kormilara, kao i za Jovanu Arsić koja će se u Japanu takmičiti u skifu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: