Partizan ispustio pobedu i pao u produžetku – šesti uzastopni poraz

Košarkaši Partizana poraženi su od Cibone posle produžetka sa 87:90, u meču 20. kola ABA lige.

Izvor:

Subota, 06.03.2021.

18:00

Partizan ispustio pobedu i pao u produžetku – šesti uzastopni poraz
Foto: starsport

Partizan je tako zabeležio i šesti uzastopni poraz u ABA ligi i prvi put su izgubili od Cibone u Beogradu posle 11 godina.

Partizan je sada na skoru 7-12, dok je Cibona na 6-11.

Meč počinje trojkom Trifunovića i Partizan je dobro krenuo, ali na svaki koš crno-belih stigao je odgovor Cibone. Posebno je dobar bio Toni Nakić u šutu za tri poena.

Partizan je došao do +6 i vođstva od 19:13, najviše zahvaljujući Nikoli Jankoviću, koji je hvatao skokove u napadu i pogađao pod košem uz faul.

I onda je usledio raspad Partizana. Nisu dali koš tri minuta, Cibona pravi seriju 11:0 i dolazi do prednosti od 24:19, što je i bio rezultat prve četvrtine.

II četvrtina

Cibona nastavlja u istom ritmu i u drugoj četvrtini i posle četiri minuta igre dolazi do dvocifrene prednosti.

Partizan je zategao odbranu i igrao bolje u napadu, a opet je ekipu pokrenuo Trifunović. Pogodio je trojku, pa dva slobodna bacanja i onda snažno zakucao i vratio Partizan na -4.

U poslednjoj sekundi prvog poluvremena trojku pogađa mladi Stefanović i na veliki odmor Cibona odlazi sa poenom prednosti.

III četvrtina

Foto: starsport
Drugo poluvreme počinje sjajnim zakucavanjem Prkačina, na lob pas Gnjidića. Odmah uzvraća Dangubić, a zatim i Jaramaz trojkom i Partizan je preokrenuo.

Nastavili su crno-beli sa dobrim šutem i dobrom odbranom i posle pet minuta igre u trećoj četvrtini imali su pet poena prednosti, zahvaljujući Jaramazu i Trifunoviću, koji pogađa još jednu trojku.

Crno-beli su odlično šutirali za tri poena, posebno Trifunović, a priključio mu se i Dangubić i pred kraj prve četvrtine bilo je +7.

Odgovorili su Prkačin i Nakić, nije se predavala Cibona, a trojkom Marića se Cibona vraća na poen zaostatka. Partizan nije iskoristio poslednji napad i imao je poen prednosti pred poslednjih 10 minuta.

IV četvrtina

Foto: starsport
Rašon Tomas otvara četvrtu četvrtinu sa šest vezanih poena. Partizan je održavao prednost, ali onda kreće festival trojki Cibone.

Ređali su trojke Marić i Prkačin, a posebno neverovatni Toni Nakić i Cibona je ponovo došla do preokreta na četiri minuta do kraja.

Pod košem su dominirali Planinić i Prkačin, pogađali su pored slabe odbrane Partizana u reketu i na tri i po minuta do kraja Cibona je imala +5.

Trifunović pogađa petu trojku iz šestog pokušaja, pa Tomas krade loptu i Dangubić pogađa trojku za novi preokret i poen prednosti Partizana na tri minuta do kraja.

Serija se nastavila, kada je Tomas na dva minuta do kraja pogodio uz faul za +4.

Gledali smo neverovatnu egal završnicu, gde je Partizan imao +5, pa sve to ispustio posle faula uz koš Radovčića. Radovčić je promašio dodatno bacanje, a onda je Planinić pokupio ofanzivni skok i on je fauliran. Išao je na liniju penala i smanjio zaostatak na jedan poen na 30 sekundi do kraja.

Na 15 sekundi do kraja fauliran je Jaramaz i pogodio je dva bacanja za +3, a na devet sekundi do kraja Nakić pogađa trojku za izjednačenje.

Jaramaz je promašio šut za pobedu i otišlo se u produžetak.

Produžetak

Foto: starsport
Cibona je bolje otvorila dodatnih 5 minuta i od početka produžetka je vodila. Na 1:50 do kraja je Planinić doneo +5 Ciboni, a Partizan je promašio nekoliko bitnih bacanja u završna dva minuta.

Sigurnije je Cibona igrala u završnici, išla na ulaz, tražila faul i praktično u penal završnici rešila meč.

Partizan je imao svoju priliku, pošto je na 20 sekundi do kraja i na dva poena zaostatka Dangubić ukrao loptu, a zatim je ona došla do usamljenog Rašona Tomasa na šutu za tri poena, ali Tomas pravi duplu i lopta je bila za Cibonu.

Drežnjak je fauliran na dve sekunde do kraja. Pogodio je prvo bacanje za +3, promašio drugo, ali Partizan nije imao tajm-aut i posle defanzivnog skoka vreme je isteklo, a košarkaši Cibone započeli su slavlje. Cibonu su do pobede predvodili Roko Prkačin i Toni Nakić sa po 23 poena. Prkačin je za tri poena šutirao 3/4. a Nakić 7/10.

Iskusni Planinić dodao je 15 poena.

Kod Partizana su se istakli Uroš Trifunović sa 20 poena, Rašon Tomas i Jaramaz sa po 14 poena.

Dangubić je dodao 13, a Nikola Janković 12 poena.

Meč ste mogli da pratite uživo putem našeg Lajv bloga.
Standings provided by SofaScore LiveScore

LIVE BLOG

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

555 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: