Runi blistao na Apton Parku

Izvor: B92

Nedelja, 27.11.2005.

22:00

Default images

Izvanredan nastup Vejna Runija doneo je Mančester Junajtedu pobedu u emotivnom meču sa Vest Hemom. Domaćin je na Apton Parku poveo golom Hervuda posle 51 sekunde, ali je Runi dao jedan i asistirao za drugi gol i pobedu 2:1.

Utakmica je počela minutom aplauza svih na stadionu za nekadašnju Junajtedovu superzvezdu Džordža Besta, koji je u petak umro od posledica bubrežne infekcije. Meč koji je usledio simbolički je obeležio čovek, kojeg smatraju najtalentovanijim britanskim fudbalerom posle Besta.

Junajted je posle pobede u veoma zanimljivom meču, u kojem su se prilike ređale na obe strane, izbio na drugu poziciju, sa deset bodova i mečom manje od vodećeg Čelsija.

Nedelja je bila bogata fudbalskim događajima, pošto su pre meča u istočnom Londonu odigrane još tri utakmice. Desetak milja ka zapadu Fulam je pobedio Bolton 2:1 i prekinuo seriju od tri trijumfa gostiju iz Lankašira. Junak pobede bio je Brajan MekBrajd, koji je u prvih 10 minuta dao dva gola i stvorio nedostižnu prednost za svoj tim.

Vest bromvič Albion nastavio je seriju dobrih rezultata – posle ubedljive pobede nad Evertonom “Vrećasti” su u Midlzbrou osvojili bod posle remija 2:2. Boro je tako potvrdio imidž ekipe sa najnestalnijom formom u ligi.

“Karamele” su se oporavile od 0:4 u Midlendsu pobedom nad Njukaslom. Junak pobede Evertona (trreće u četiri meča posle katastrofalnog starta sezone) bio je Nigerijac Džozef Jobo, koji je jedini gol na meču postigao na samom startu drugog poluvremena.

Pobedama su se Vest Brom i Everton odmakli od zone ispadanja, u kojoj se nalaze Portsmut, Birmingem Siti i Sanderlend.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: