Kranjčar za B92: "Što kasnije sa SCG"

Na stepenicama stadiona Radnika u Velikoj Gorici selektor seniorske reprezentacije Hrvatske Zlatko Cico Kranjčar je glasno komentarisao:

Ne treba se plašiti jednog ili dva poraza, samo da nisu u seriji. Biće to sve dobro.

Izvor: Aleksandar Stojanoviæ

Subota, 19.11.2005.

23:20

Default images

Bio je dobro raspoložen, bez obzira na prvi poraz mlade reprezentacije Hrvatske na domaćem terenu od 10. oktobra 2003. Nije ga oneraspoložila ni slaba igra sina Nika, kome je trener u A selekciji.

Bili smo bolji ali nismo imali sreće. Međutim, na kraju, kada vas neka ekipa pobedi dva puta treba im čestitati (igračima su čestitali samo oni hrvatski fudbaleri kojima su Plavi prvi pružili ruku, a novinarima niko od kolega nije čestitao na pobedi). Da smo iskoristili neku od onih prilika koje smo imali pri vodjstvu drugačije bi bilo.

Kranjčar je dodao da će sigurno neko iz mlade reprezentacije putovati na Svetsko prvenstvo u Nemačkoj 2006.

Video sam nekoliko dobrih igrača. Neki od njih će popuniti broj do 23 dozvoljena fudbalera. Zato ovo ne doživljavam tako tragično.

Bivši igrač Dinama, Rapida, Zankt Peltena nije za regionalnu ligu o kojoj se priča već nekoliko godina.

Nema potrebe za tim. Mi imamo nekoliko izuzetno jakih klubova. Jedino o čemu moramo da razmišljamo je kako u ovakvim sredinama zadržati mlade igrače. Oni suviše rano odlaze iz zemlje i to je osnovni problem. Mladi više nemaju idole kakve smo mi imali kada smo počinjali odnosno kakvi smo mi bili nekim mladim igračima. Potrebno je napraviti od fudbalera u domaćoj ligi idole ovdašnjim mladićima.

On ipak vidi naznake boljih vremena.

Vaši i naši treneri jako dobro rade. To se vidi i po ovim utakmicama. Ima tu puno talentovane dece. Ali mora se raditi još više. Moraju se deca odvojiti od igrica, kompjutera i plej-stejšna i privoleti da odu napolje i igraju se loptom. Standard života je doneo neku drugu vrstu zabave ali taj standard moramo popraviti i za ljude koji počinju samostalan život da bi ostali ovde.

Kranjčar nije pominjao nacionalni naboj kada je govorio o razlozima protiv regionalne lige. Kulturne, istorijske, religiozne razlike međutim, nisu prepreka da igrači iz jedne zemlje igraju u drugoj.

Kada je Dragan Žilić došao malo je bilo problema ali sada se sve to smirilo. Vi znate da je i Radomir Đalović igrao kod nas pa je sve bilo u redu. Mi ovde tražimo dobre fudbalere, to je najvažnije. Neka nacionalni naboj bude prisutan, to nije strašno, ali da sve bude na jednom prihvatljivom nivou. Ne vidim zašto ne bi dolazili igrači iz Srbije u Hrvatsku. Da me neko pita preporučio bih fudbaleru iz Hrvatske da ode u Srbiju ako je to dobro za njegovu karijeru, ako će tamo da napreduje.

Hrvatska je ponovo na svetskom prvenstvu. Kranjčar je sa uspehom vodio ekipu koja je u grupi imala za rivale Švedsku, Bugarsku, Madjarsku... Ovaj uspeh bi trebalo da je uverio neke kritizere njegovog rada. Kranjčar je tri puta osvajao titulu prvaka Hrvatske – dva puta sa Dinamom i jednom sa Zagrebom. U dva navrata je otpušten odmah po trijumfu, a jednom je ostao na klupi samo tri meseca u narednoj sezoni.

Ne želimo da se zadovoljimo samo plasmanom na Svetsko prvenstvo. Želimo da idemo i dalje.

Kranjčar misli da ne bi valjalo da se sa Plavima sretne u prvoj fazi.

Poštujem vaš nogomet kao i naš ali ako moramo da se sretnemo onda što kasnije, rekao je veoma ljubazni Kranjčar na kraju, zahvalivši se na čestitkama za 49 rođendan, koji je proslavio dan ranije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: