Novo odlaganje Olimpijskih igara?

Više od 80 odsto ljudi u Japanu u poslednjih nekoliko dana izjasnilo se da bi Olimpijske igre u Tokiju trebalo otkazati ili ponovo odložiti.

Izvor: SN

Ponedeljak, 11.01.2021.

10:30

Novo odlaganje Olimpijskih igara?
AP Photo/Eugene Hoshiko, File

Ankete su sprovele japanska novinska agencija Kjodo i TBS (Tokyo Broadcasting System).

Rezultati ovih anketa loša su vest za organizatore i Međunarodni olimpijski komitet koji i dalje veruju da će odložene Olimpijske igre početi 23. jula.

Tokio se bori sa sve većim brojem slučajeva korona virusa zbog kojih je vlada prošle nedelje proglasila vanredno stanje. I tada je premijer Japana Jošihide Suga izjavio da je uveren da će Igre biti održane.

Japan je relativno dobro kontrolisao virus, ali je porast broja slučajeva povećao skepticizam u pogledu potrebe za Olimpijskim igrama i opasnosti od potencijalnog dovođenja 15.000 olimpijskih i paraolimpijskih sportista u zemlju, uz desetine hiljada zvaničnika, trenera, sudija, sponzora, medija i emitera.

Japan je korona virusu pripisao oko 3.800 smrtnih slučajeva u zemlji od 126 miliona ljudi.

U anketi TBS postavljeno je pitanje da li se Olimpijske igre mogu održati. U telefonskoj anketi u kojoj je učestvovala 1.261 osoba, njih 81 odsto je odgovorilo sa "ne", dok je samo 13 odsto odgovorilo sa "da". Odgovori sa "ne" povećali su se za 18 procentnih poena u odnosu na sličnu anketu u decembru.

U anketi agencije Kjodo, 80,1 odsto ispitanih u telefonskoj anketi reklo je da bi Olimpijske igre trebalo otkazati ili ponovo odložiti. Na isto pitanje u decembru je 63 odsto ispitanih bilo za otkazivanje ili odlaganje Igara.

Kjodo je naveo da je istraživanje obuhvatilo 715 nasumično odabranih domaćinstava sa biračkim pravom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: