SAFS: Srbija - Slovenija 38:0!

Izvor: B92

Nedelja, 16.10.2005.

16:56

Default images

Prvi nastup reprezentacije Srbije u američkom fudbalu završen je trijumfalno. Na stadionu Obilića Srbija je pobedila selekciju Slovenije rezultatom 38:0 i osvojila Trofej Beograda.

Ovo je bio prvi meč američkog fudnala na tlu naše zemlje čiji učesnici su nosili kompletnu opremu, a kao tim Srbije, u ovom meču nastupali su u crvenim dresovima.

Izabranici Igora Hofmana pokazali su sjajnu partiju pred prepunim tribinama Obilićevog stadiona. Iako su se samo desetak dana spremali zajedno i nikad ranije nisu odigrali zvanični meč u punoj opremi, “crveni” su potpuno dominirali tokom celog meča.

Čvrstom igrom u odbrani od prvog minuta i raznovrsnim rešenjima u napadu, oni su iznenadili Slovence, koji već sedam godina učestvuju u međunarodnim takmičenjima, kao nacionalna selekcija, ali i tim Ljubljana Silverhoks, koji čini većui deo nacionalne selekcije najsevernije ex-YU republike.

Najbolju igru pružila su braća Andrej i Pavle Tasić, kvoterbek i raning bek beogradskih Vukova. Kapiten tima Andrej Tasić primio je posle meča pehar iz ruku gradonačelnika prestonice Nenada Bogdanovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: