Skener B92.net: Katai se igrao, Ben pogađao – Zvezda protutnjala

Fudbaleri Crvene zvezde ostavili su odličan utisak u drugom kolu grupne faze Lige Evrope.

Izvor: PT

Četvrtak, 29.10.2020.

21:05

Skener B92.net: Katai se igrao, Ben pogađao – Zvezda protutnjala
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Bilo je padova u igri, ali sveukupno crveno-beli odigrali su na nivou zabeležili ubedljivu pobedu – 5:1.

Briljirao je Aleksandar Katai, a sjajni su bili Ivanić, Ben, Gajić...

Crveno-beli na skeneru B92.net:

Golman i odbrana

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Milan Borjan – Golman Crvene zvezde nije mnogo posla u prvom poluvremenu. Kod gola nije mogao mnogo. Najveća pretnja mu je bila posle prekida i baš posle jednog takvog imao je sjajnu intervenciju. Sprečio je Liberec da sredinom drugog poluvremena smanji na 3:2.

Milan Gajić – Dobra utakmica Gajića koja je krunisana pogotkom. Zvezda nije mnogo napadala po desnom boku, uglavnom je to radila preko levog gde je igrao Katai, ali i pored toga desni bek crveno-belih odigrao je dobro.

Miloš Degenek – Degenek je bio veoma siguran, dobro se postavaljao i potom intervenisao, te je još jednom pokazao koliko je bitan za odbranu.

Nemanja Milunović – Igrao je štoper Zvezde dobro sve do 61. minuta kada je napravio faul na ivici kaznenog. Na sreću Borjan je sjajno intervenisao.

Milan Rodić – Sjajna utakmica Rodića. Asistirao je kod prvog gola, bio je aktivan u napadu i defanzivno je dobro pokrivao. U drugom poluvremenu bio je manje prisutan u napadu jer mu je ponestalo znage, ali sve u svemu odličan meč. U 75. minutu zamenio ga je Gobeljić.

Vezni red

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Seku Sanogo – Najslabija karika Zvezde. Sanogo je pogrešio kod prvog gola kada je, umesto da ispuca, vratio loptu nazad i potom je spletom okolnosti ekipa primila gol. U drugom poluvremenu je popravio utisak.

Veljko Nikolić – Nikolić je dobro izgledao na sredini terena, delio je saigračima dobre lopte u napadu, međutim krajem poluvremena je pogrešio, Matušek je došao do lopte i savladao Borjana. U drugom poluvremenu nije bio mnogo vidljiv, ali je obavljao dobar posao.

Ofanzivni vezni i napadač

Mirko Ivanić – Sjajna partija Ivanića. Delovao je po levom boku i koristio je svaki metar terena. Kod drugog gola odlično je probio, potom dodao loptu do Bena koji je pogodio za 2:0.

U 44. minutu imao je veliku šansu koju nije iskoristio. Ivanić je i u nastavku dobro igrao, raduje njegova saradnja sa Rodićem i vidi se koliko je falio Zvezdi u prethodnom periodu. U 83. minutu zamenio ga je Gavrić.

Alesandar Katai – Najbolji igrač Zvezde. Krilni napadač pokazao je koliko zna sa loptom i bio je konstantna pretnja po gol Libereca. Kod prvog gola lepo je prošao i poslao loptu u kazneni, ona se potom odbila do Rodića koji je pronašao Bena. U 37. minutu pogodio je stativu.

U drugom poluvremenu još više se razigrao i u 67. minutu postigao je sjajan gol.

Odlična utakmica “Magika” kojeg je u 88. minutu zamenio Vukanović.

El Fardu Ben – Bilo je sumnje da li će Ben biti spreman i u prvom poluvremenu otklonio je svaku sumnju. Zvezdin krilni napadač našao se u pravom mestu oba puta i kada na to dodamo njegovo umeće – rezultat je dva gola. Asistirao je Falčineliju kod drugog gola i uz Kataija je ostavio najbolji utisak.

U 83. minutu zamenio ga je Njegoš Petrović.

Dijego Falčineli – Italijan je radio dobar posao u napadu, ali u prvom poluvremenu nije mnogo ulazio u šanse. U drugom poluvremenu je lepo zahvatio loptu glavom i pogodio za 5:1. Dobro se gradio, spuštao lopte saigračima i kako vreme prolazi sve je bolji.

U 88. minutu zamenio ga je Pankov.

Izmene

Marko Gobeljić (od 75) – Dobro je zamenio Rodića, uneo je svežinu.

Njegoš Petrović (od 83) – Nije uspeo mnogo za kratak period.

Željko Gavrić (od 83) – Odmah je ušao u šansu koju je sâm stvorio. Šutirao je u dalji ugao, ali mu je golman odbranio. R

adovan Pankov (od 88) – Nije uspeo mnogo za kratak period.

Aleksa Vukanović (od 88) – Nije uspeo mnogo za kratak period.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: