Kopaonik domaćin Kupa Evrope za skijašice

Evropa kup u disciplinama slalom i veleslalom za žene biće održan u februaru naredne godine u Srbiji, na Kopaoniku.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.10.2020.

12:00

Kopaonik domaćin Kupa Evrope za skijašice
Foto: Depositphotos/MadrugadaVerde

Takmičenje će se održati od 22. do 26. februara 2021. godine na stazi Crna Duboka na Kopaoniku.

U godini kada se slavi 50 godina od organizovanja prve trke Evropskog kupa, Skijaški savet Srbije, Skijališta Srbije i ski centar Kopaonik će na domaćem tlu, prvi put još od 1984, organizovati najprestižnije skijaško evropsko takmičenje pod pokroviteljstvom Međunarodne skijaške federacije (FIS), a uz podršku Ministarstva omladine i sporta.

"Organizacija ovog takmičenja predstavlja čast i priliku da sa velikim ponosom i odgovornošću realizujemo jedan istorijski projekat u Srbiji posle više decenija i damo direktan doprinos razvoju sporta i turizma u zemlji, jer je ovo takmičenje od značaja kako za zemlju, tako i za region", rekao je direktor Kupa Evrope 2021. Aleksandar Aškrabić.

Generalni sekretar Skijaškog saveza Srbije Milan Božić najavio je da će na predstojećoj konferenciji za novinare otkriti više informacija o samom takmičenju, njegovoj realizaciji, kao i učesnicama koje će se boriti za naslov šampiona Evrope u ove dve discipline.

"Višegodišnje ulaganje u razvoj i unapređenje Kopaonika kao skijaške destinacije i održavanje velikog broja sportskih događaja i takmičenja, pokazalo je odlične rezultate, a dovođenje Evropa kupa je upravo jedno od njih"
, istakao je Božić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: