Stigli kadeti, šampioni sveta

Izvor: B92, Beta

Subota, 13.08.2005.

18:48

Default images

Kadetska rukometna reprezentacija Srbije i Crne Gore, koja je na Svetskom prvenstvu u Kataru osvojila zlatnu medalju, doputovala je u Beograd, a na aerodromu igrače su sačekali brojni prijatelji i rodbina. Selektor svih selekcija SCG Veselin Vujović zahvalio se svima koji su došli na aerodrom da sačekaju mlade reprezentativce.

"Čestitam svim roditeljima ove dece, jer bez njih ovo sigurno ne bi bilo moguće. Zahvaljujem se Rukometnoj zajednici Srbije i Crne Gore, Rukometnom savezu Srbije na podršci i medijima koji su nas pratili. Hvala svima koji ste verovali u naš uspeh i koji verujete da oni posle kadetskih mogu da budu juniorski i svetski prvaci", rekao je Vujović.

Kapiten reprezentacije i najbolji igrač šampionata u Kataru Žarko Šešum, takođe se zahvalio na dočeku i podršci.

"Objedinili smo evropsku i svetsku titulu i nadam se da ćemo to uspeti i u juniorskoj i seniorskoj kategoriji", istakao je Šešum.
www.ihf.info
Predsednik Upravnog odbora Rukometne zajednice Srbije i Crne Gore Zoran Radojičić naglasio je da su to mladi igrači i da od njih zavisi kako će biti dalje.

"Posebnu zahvalnost dugujemo selektoru Veselinu Vujoviću. Zato bih zamolio one koji ga ne vole da ga bar posle svih ovih rezultata poštuju. Već sutra ga čeka novi zadatak - Svetsko juniorsko prvenstvo u Mađarskoj i nadam se novi uspeh", rekao je Radojičić.

Kapiten i najbolji igrač Svetskog prvenstva Žarko Šešum izjavio je da će biti potrebno vreme da se saberu utisci sa SP u Kataru.

"Trenutno ne razmišljam o tome da li ću igrati u seniorskoj reprezentaciji na Evropskom prenstvu koje se u januaru održava u Švajcarskoj. Trebaće mi još vremena da saberem utiske sa šampionata u Kataru", rekao je Šešum i dodao da će, ako bude na spisku selektora Veselina Vujovića za seniorsku reprezentaciju, to biti veliko priznanje za njega, bez obzira da li će igrati u Švajcarskoj.

Rukometaš Sintelona iz Bačke Palanke istakao je da su svi igrači presrećni zbog uspeha na Svetskom prvenstvu u Kataru. 

"Verovali smo da možemo da osvojimo zlatnu medalju u Kataru i zato smo igrali tako dobro. Svi smo presrećni. Mislim da smo imali kvalitet i što je još važnije, da smo ga pokazali na terenu. Nadam se da ćemo tako nastaviti kako u juniorskoj tako i u seniorskoj kategoriji", rekao je Šešum.
www.ihf.info
Petar Nenadić priznao je da je tek na dočeku ekipe na aerodromu shvatio šta se stvarno dogodilo.

"Tek kada smo došli i kada sam video roditelje i brata, ali i roditelje drugih igrača shvatio sam šta smo mi to uradili na Svetskom prvenstvu i koliko to svima znači. Tek sada neke emocije izlaze iz nas. Tamo daleko, gde se već nalazi taj Katar to je bilo drugačije", rekao je Nenadić. On je dodao da su "plavi" sasvim zasluženo osvojili zlatnu medalju, jer nisu izgubili nijednu utakmicu, a onda su u finalu deklasirali Koreju sa 16 golova razlike (39:23).

"Osećaj je fenomenalan. Probudiš se ujutru i kažeš 'ti si ipak najbolji na svetu'", rekao je Nanadić. Prvotimac beogradske Crvene zvezde naglasio je da je ovo samo još jedan plus u njegovoj karijeri.

"Za godinu dana osvojio sam četiri titule i očekujem će ih biti još. Nadam se da ću igrati na Evropskom prvenstvu u Švajcarskoj", rekao je Nenadić.
www.ihf.info
Veselin Vujović rekao je da će trojica kadetskih reprezentativaca, koji su osvojili titulu na Svetskom prvenstvu, sigurno igrati na juniorskom prvenstvu sveta u Madjarskoj.

"Oni sada treba da se odmore, ali sedmorica se nalaze na spisku za Madjarsku i još treba da odlučim ko će od njih igrati na predstojećem Svetskom prvenstvu. Siguran sam da će to biti bar trojica", rekao je Vujović.

On je dodao da mora da proceni koliko su psihički i fizički spremni za još jedno veliko takmičenje.

"Nije lako kada neko dodje posle mesec dana priprema i kada morate nekom drugom da kažete da ne ide. Treba shvatiti da mi radimo samo u korist sporta, u korist rukometa, a nikako zbog svoje lične promocije", rekao je Vujović.

Na pitanje šta očekuje od juniorske reprezentacije na Svetskom prvenstvu, on je rekao da ne zna pravu vrednost te ekipe.

"Nisam je ja selektirao, kao kadete, već sam je na neki način nasledio. Radili su sa nekoliko trenera i to je njihov minus. Na turniru u Nemačkoj igrali su promenljivo i zato moram da budem oprezan, da ne dajem neke optimističke izjave. Ipak, smatram da su dovoljno kvalitetni da se nadju medju četiri najbolje ekipe", rekao je Vujović.
www.ihf.info
Selektor reprezentacija SCG priznao je da je očekivao da će kadeti osvojiti prvo mesto na Svetskom prvenstvu u Kataru.

"Mi smo kao evropski prvaci bili favoriti, jer su iz Evrope igrale samo tri reprezentacije. Nisu igrali Nemci, Šveđani, ali su tamo bili Koreja, Egipat i neki drugi. Mi smo objektivno smatrali da smo u toj konkurenciji najbolji i od samog starta sam ih tako spremao", rekao je Vujović.

On je istakao da kadeti nemaju nijedan poraz, jer gde god su igrali sve protivnike su pobedjivali.

"Možda je najbolja stvar što smo igrali sa juniorima pre puta u Katar i dva puta izgubili, tako da su shvatili da nisu baš vanzemaljci. Malo su se spustili na zemlju. U Kataru su bili jako ubedljivi, jedino je protiv Hrvata bila utakmica sa emocijama", rekao je Vujović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: