Vermezović: "Bolja sezona od prethodne!"

Fudbaleri Partizana vratili su se sa drugog dela priprema, odrađenog u Austriji, a do prve utakmice drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, sa prvakom Moldavije, Šerifom iz Tiraspolja, ostalo je pet dana. Trener Partizana, Vladimir Vermezović u petak je pričao o tome šta je urađeno na Tari i u Austriji. “Sve što smo planirali da uradimo, ostvarili smo. Imali smo specifičan način rada, neki igrači su imali nešto duži odmor, neke sam svesno opteretio malo više, morao sam da razmišljam o rešenjima za prve utakmice u kojima nećemo biti kompletni. Sve te promene igrači su dobro prihvatali i mislim da smo odradili veliki posao. Iz godine u godinu pravimo promene, ali smo stalno na istom pravcu, nadam se da će ova sezona biti bolja od prethodne.”

Izvor: B92

Petak, 22.07.2005.

23:23

Default images

Jedna od karakteristika pripremnih utakmica bile su i promene sastava. Čak i u meču sa Verderom, koji je najavljivan kao ‘generalna proba’ na terenu se pojavio tim koji sigurno neće igrati sa Moldavcima.

Više nego ikada igrači su podelili minutažu, svi su igrali približno isto, zbog operacije Emeghare nešto je više igrao Lomić, ali će mu ti dodatni napori dobro doći. Mi nemamo prvi i drugi tim, ne postoji kombinovani tim, svi su prviotimci, nije bilo podele na starije i mlađe i bilo je stvarno milina gledati ih kako rade i igraju...

Pored operacije kojoj je podvrgnut Emeghara, još neki igrači su imali zdravstvenih problema. Vermezović veruje da će oni biti spremni za utakmice sa Šerifom.

Emeghara od subote počinje da trenira, a od utorka će raditi punim intenzitetom. Nađ ima bol u leđima, ali to nije povreda nego poremećaj statike, ide na bolje. Niša Saveljić je imao problema sa prednjom ložom, zbog velikog opterećenja. On je dosta zakasnio na pripreme, nije prošao osnovni deo i moraćemo da budemo strpljivi. Prvih sedam dana u Nemačkoj nije igrao utakmice, ali u drugom delu je počeo da hvata ritam, za dve nedelje će biti potpuno spreman. Mislim da će svi ostali igrači, osim Emeghare i Saveljića, biti spremni za prvu utakmicu sa Šerifom,” kaže Vermezović i objašnjava kakva je situacija sa Zoranom Mirkovićem,
Bata je trenirao pod posebnim režimom, on je dosta toga prošao u karijeri, ono što je najbitnije, nadam se da će kao i ostali iskusni igrači biti najbolji kada je najpotrebnije. Stariji igrači će se posebno spremati. Njih ne možemo da opterećujemo kao ove mlađe, to i mladi igrači razumeju.”

Moldavski tim nije poznat, ikao već godinama pobeđuje u prvom kolu kvalifikacija za LŠ, a niko od ljudi iz Partizana nije video fudbalere Šerifa uživo. Ostaje analiza snimaka utakmica.

U subotu ćemo da pogledamo utakmicu Šerif - Dinamo Bukurešt, u nedelju ćemo dobiti i snimak meča Šerif - Slijema, imaćemo jasnu sliku o protivniku. Znam da imaju nekoliko stranaca, petoricu Rumuna. Po nečemu smo slični, i oni su spoj mladosti i iskustva, igraju u sličnom sistemu kao i mi. Vrlo su agresivni, mešavina su raznih škola. Ali, mi svakoj utakmici prilazimo ozbiljno i pokušaćemo da mi budemo ti koji će odrediti tok utakmice.”
Prethodne sezone Partizan je u prvom kolu kvalifikacija za Kup UEFA eliminisao rumunsku ekipu Ocelul iz Galatija sa ukupnih 1:0.

Ne bih imao ništa protiv takvih rezultata i sada. Malo je nezgodno što su nam prve zvanične utakmice u sezoni i najvažnije. Određuju nam celu godinu. Već sam nekoliko puta rekao, ove dve utakmice su za nas finale Lige šampiona. Mnogi će reći da je to ‘prazna priča’, mi smo Partizan, a oni Moldavci, ali je u fudbalu sve moguće i vrlo ozbiljno ćemo ući u ove utakmice. Nema improvizacije i nema ‘lako ćemo’.”

Odlazak kapitena Saše Ilića mogao bi da predstavlja problem. U pripremnim mečevima Vermezovićev tim igrao je više nego ranije po bokovima i to bi mogla da bude najznačajnija promena.

Partizan ima izuzetno brze igrače, što se u današnjem fudbalu najviše ceni. Što se tiče odlazaka Saše Ilića i Dragana Ćirića, imamo dvojicu mladih plejmejkera, Simona Vukčevića i Stefana Babovića, koji možda sada nisu najbolji u državi, ali će sigurno biti, tako da ne treba brinuti za budućnost. Ono što je značajno i trenutno, ponovo nam se u samoj završnici pojavljuju igrači sredine terena, to je naš stil igre.”

Nekoliko golova na utakmicama sa Bešiktašom i Verderom primljeno je posle grešaka. Takci propusti mogli bi da budu vrlo opasni u takmičarskim mečevima.
Drago mi je što su se greške dešavale na ovim utakmicama, nadam se da se neće događati na ostalim utakmicama, ako postoji broj grešaka koje čovek može da napravi, dobro je što su napravljene na pripremama. Nama se na svakim pripremana ponavlja nedostatak koncentracije, što je normalno. Igrali smo ‘iz jakog treninga’, bez svežine, kada to dođe, sve će biti u redu.”

U prvoj utakmci sa Šerifom, Vermezovićč zbog kartona ne računa na Tomića i Đorđevića, a zbog operacije na Emegharu.

Tim uglavnom znam, ali imamo još pet dana i do tada ću svakako imati jasnu sliku o tome sa kojim igračima krećemo.”

Prva utakmica Partizan – Šerif igra se u sredu, 26. jula, a ulaznice po cenama od 200 i 500 dinara u prodaji su od subote.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: