SCG juniori u polufinalu EP!

Izvor: B92

Sreda, 20.07.2005.

20:15

Default images

Košarkaška reprezentacija SCG, igrači do 18 godina, plasirala se u polufinale prvenstva Evrope u Beogradu.

Posle pobede nad Rusima u utorak, u sredu je pobeđen i aktuelni prvak Evrope, selekcija Španije, rezultatom 70:54 (14:18, 22:8, 18:15, 16:13).

Iako se već na samom početku povredio Mijatović (njegovo eventualno odsustvo bilo bi veliki hendikep za naš tim u borbi za medalje), a centar Španaca Rej Sanaj je u tom periodu »naplašio« naše igrače i oterao ih iz reketa sa čak 7 blokada, na kraju su »Plavi« centri ipak pokazali svoj kvalitet, u prvom redu Đurković i Labović, uz asistenciju Štimca.
Beta
Fantastično je funkcionisao napad našeg tima u reketu protivnika, pogotovu u drugoj četvrtini, a kada su izdržali pritisak Španaca na početku drugog poluvremena, bilo je jasno da je naš tim u najbolje četiri ekipi Evrope.

Najefikasniji u timu SCG bili su Đurković sa 18 i Labović sa 17 poena (obojica i 5 skokova), a zapažen je bio i Tepić sa 10.

Kod Španije ubedljivo najbolji igrač bio je Anteljo sa 19 poena i 10 skokova.

Selektor SCG Stevan Karadžić ocenio je posle meča da njegova selekcija nije lako pobedila, iako je pobeda ostvarena velikom razlikom.

"Mnogo nas je poremetilo odsustvo plejmejkera, ali je Miloš Teodosić dobro odigrao tu ulogu. Pokušaćemo sutra da odmorimo neke igrače i iskoristimo potom slobodan dan da povratimo svežinu za najvažniju utakmicu - polufinale", rekao je Karadžić.

Centar SCG Marko Djurković rekao je posle utakmice da je važnost meča mnogo opteretila tim.

"Zato smo i mnogo grešili u početku, a mislim da je ključ pobede bio to što smo zaustavili ofanzivni skok Španaca", objasnio je Djurković.

Španski selektor Huil rekao je da je prvi cilj njegove ekipe bio da odigra dobru odbranu na visokim igračima SCG.

"Dok smo to činili, bili smo u igri i imali smo kontranapad. Mnogo smo, medjutim, gubili lopte i tako rivalu dozvolili da povede i stekne 10 poena prednosti, što je stvarno bilo mnogo za nas. Mislim da već od druge četvrtine nismo mogli da im pariramo. SCG je odirala svoju najbolju utakmicu na šampionatu, a mi verovatnu najgoru", rekao je on.

Reprezentaciju SCG u četvrtak očekuje duel sa Izraelom od 18:15, ali bez obzira na ishod tog meča, obezbedili su prvo mesto u grupi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: