Sebić četvrti na streljačkom turniru u Berlinu

Srpski reprezentativac u streljaštvu Milenko Sebić zauzeo je četvrto mesto u gađanju malokalibarskom puškom iz trostava, tri puta 40 metaka, u Berlinu.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 03.09.2020.

20:30

Sebić četvrti na streljačkom turniru u Berlinu
Foto: Streljaèki savez Srbije

Sebić je zauzeo četvrto mesto rezultatom 427,1 krug. On je u kvalifikacijama zabeležio 1.181 krug i u finale je ušao kao treći.

Turnir u Berlinu jedno je od nekoliko međunarodnih streljačkih takmičenja u svetu posle duge pauze izazvane pandemijom korona virusa, koja je otkazala mnogobrojne sportske događaje.

Sebić je otišao u Berlin pošto je na prvenstvu Srbije u Novom Sadu prošlog vikenda osvojio zlato u gađanju malokalibarskom puškom iz ležećeg stava i bronzu u trostavu.

"Jedva sam čekao da se, posle duge pauze, oprobam na međunarodnom takmičenju. Konkurencija je bila jaka, učestvovalo je nekoliko strelaca iz svetskog vrha. Zadovoljan sam postignutim, pre svega rezultatom u kvalifikacijama, koji je samo četiri kruga slabiji od mog državnog rekorda", rekao je Sebić, preneo je Streljački savez.

Zlatnu medalju osvojio je Mađar Peter Šidi sa 461,8 krugova, a drugi je bio Norvežanin Štefen Olsen sa 461 krugom.

Turnir se završava u nedelju, a Sebić još nije odlučio da li će startovati i u drugoj disciplini, gađanju malokalibarskom puškom iz ležećeg stava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: