Preminuo legendarni trener koji je spasao život Ajversonu

Džon Tompson, legendarni američki trener, preminuo je u ponedeljak 31. avgusta u 79. godini života.

Izvor: PT

Ponedeljak, 31.08.2020.

17:10

Preminuo legendarni trener koji je spasao život Ajversonu
Foto: Getty Images

Tompson se proslavio na klupi Univerziteta Džordžtaun na čijem je čelu bio čak 27 godina, od 1972. do 1999. godine.

Kao košarkaš igrao je dve godine (1964-1966) u Boston Seltiksima i u obe sezone je osvojio titulu sa franšizom iz Masačusetsa.

Tompson je samo dve godine proveo u NBA pošto je 1966. godine odlučio da ode u trenerske vode. Šest godina je bio trener u srednjoj školi Sveti Entoni, a potom je 1972. usledio "transfer" na Džordžtaun.

Na ovom čuvenom Univerzitetu trenirao je mnoge buduće zvezde među kojima su najzvučnija imena Patrik Juing i Alen Ajverson.

Upravo je Ajverson više puta rekao kako mu je Tompson spasao život.

"Treneru, hvala vam što ste mi spasli život. Nedostajaćeš mi, ali sam uveren da ćeš nas gledati odozgo sa velikim osmehom", izjavio je Ajverson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: