Šou Jokića i Portera protiv Sparsa!

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su San Antonio Sparse rezultatom 132:126 u svom trećem meču po nastavku NBA lige.

Izvor: LN

Sreda, 05.08.2020.

21:20

Šou Jokića i Portera protiv Sparsa!
Photo by Kim Klement-Pool/Getty Images

Nagetsi su upisali drugi vezani posle uvodnog poraza, a Sparsima naneli drugi uzastopni neuspeh i umanjili im šanse za plasmanom u plej-of.

Nikola Jokić je dosta sporo počeo utakmicu, ali se "probudio" u trećoj četvrtini i na kraju završio sa 25 poena (10/17), četiri skoka, 11 asistencija, jednom ukradenom i pet izgubljenih lopti.

Još jedno sjajno izdanje viđeno je od Denverovog "X" faktora Majkla Portera Džuniora, koji je iskoristio izostanak Džamala Mareja, Gerija Herisa i Vila Bartona.

Denver je ovim uspehom došao na utakmicu od Los Anđeles Klipersa, koji trenutno zauzimaju drugo mesto Zapada, a isto toliko se udaljio od Jute, odnosno Hjustona.

San Antonio je ostao na desetom mestu sa istim učinkom kao Nju Orleans, pa će nastaviti grčevitu borbu za plasmanom u plej-of.

"Grumenje" je odlično počelo utakmicu, uz visok procenat šuta pre svega zbog dobrog starta Majkla Portera.

Veoma brzo je bilo 16:4 za Nagetse, ali je još brže bilo i samo +2 za Nagetse kojima je igra veoma brzo opala.

Uživo prenos meča mogli ste da pratiti putem našeg LIVE BLOGA.
Photo by Kim Klement-Pool/Getty Images
Kada je izašao Jokić, koji je sporo počeo meč, napad Denvera je postao dosta haotičniji, a rezervisti nisu bili dovoljno dobri da pariraju zahuktalim Sparsima.

Nagetsi su održavali prednost sve do druge polovine druge četvrtine, a tada su preko raspoloženog Rudija Geja uspeli da dođu do prve prednosti.

Zanimljiva situacija je viđena krajem druge četvrtine, kada je Jokić pogodio uz faul, ali je Popovič uložio čelendž i Srbinov koš je poništen, te mu je dodeljen faul.

Bilo kako bilo, pa npoluvremenu je bio egal - 65:62 za Sparse.

Drugo poluvreme nije dobro počelo po Nagetse, pa je San Antonio vrlo brzo napravio seriju od 6:0.

Jokić nije bio previše aktivan u prvom poluvremenu, ali je sve to nadoknadio u trećoj četvrtini. Konstantno je razigravao saigrače, sve je išlo preko njega, a pogodio je i neke teške šuteve.

Svojim igračima je uneo najviše energije kada je u tri vezana napada pogodio tri trojke i vratio prednost svojoj ekipi, koja je samo nastavila da raste.
(Photo by Kim Klement-Pool/Getty Images)
Majkl Porter Džunior je bio najrazigraniji u prvoj i četvrtoj četvrtini. Pri kraju utakmice je dodatno "eksplodirao", što pozitivno što negativno.

Pogađao je trojke, dobro se otvarao i hvatao sve skokove, a Popovičevi izabranici za njega nisu imali nikakav odgovor.

Odbrane nisu bile adut ni jedne ni druge ekipe u poslednjoj četvrtini, a to je više odgovaralo Denveru koji je konstantno održavao prednost.

Ponovo najefikasniji je bio pomenuti Porter sa 30 poena (11/19) i 15 skokova, a, pored Jokića, pratili su ga Džeremi Grent sa 22 poena i Monte Moris sa 19.

Na drugoj strani su se istakli Rudi Gej sa 24 poena, Derik Vajt sa 23 i sedam asistencija, kao i Keldon Džonson sa 20 poena. Demar Derozan je imao 18 poena i osam uspešnih proigravanja saigrača.

Naredni meč za Sparse je u petak od 19.00 protiv Jute, dok Denver igra u četvrtak na petak od 02.00 protiv Portlanda, a zatim u subotu od 21.30 protiv Jute, direktno na TV B92.
Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: