Da li je ovo "novi vaterpolo" u kojem će Srbija da dominira?

Bič vaterpolo jedan je od "mladih" sportova koji se bore za svoje mesto na sportskom nebu.

Izvor: B92

Sreda, 22.07.2020.

09:38

Default images

View this post on Instagram

Kad kažem vaterpolo - mislim Prlainoviæ 🤽‍♂️💣💯 Promoter celog Keel Cup karavana 2020 je vaterpolo legenda i èovek koji najbolje predstavlja duh sportiste modernog doba 😎🏆👑. Olimpijski vaterpolo šampion Srbije Andrija Prlainoviæ @andrijaprlainovic 😸Najbolji sportista Sportskog društva Crvena Zvezda za 2013 🏆 😺Dobitnik Majske nagrade 2013🏆 😺Najbolji igraè završnog turnira Lige šampiona 2016/17🏆 😼Najbolji igraè Svetskog prvenstva u Kazanju 2015 🏆 😼Najbolji igraè Evropskog prvenstva u Beogradu 2016 🏆 Ne propustite priliku da vidite Prleta uživo i uverite se da je Bog vaterpola - èovek 🏆😎💯💚 👀 Èaèak 1 avgusta 👀 Bela Crkva 7-9 avgusta 👀 Herceg Novi 5-6 septembra #beachwaterpolo #beachwaterpolofours #andrijaprlainovic #keelcup #waterpolo #pallanuoto #vizilabda #lovewaterpolo #waterpololife #waterpollution #keelwatersports #keeldownunder #keelamerica

A post shared by KeelCup (@keelcup) on

Vaterpolo "četiri na četiri" koji se uglavnom igra na otvorenim vodama sve je popularniji u svetu, ali i na našim prostorima i predstavlja ne samo sport budućnosti već i šansu za razvoj turizma.

Godinama unazad Kil organizuje turnire u bič vaterpolu, a ovog leta predviđen je čitav karavan u okviru kojeg je u planu pet turnira.

Utakmica u bič vaterpolu sastoji se od dva poluvremena po 10 minuta. Ekipu čini sedam članova od kojih su u igri golman i tri igrača uz još tri rezerve. Izmene su "leteće", a teren je dimenzija 10×15 metara. Dimenzije golova su manje nego u standardnom vaterpolu, a kao i lopta.

Ove godine, 25. jula počinje juniorski turnir u Odžacima, sledi turnir u Čačku 1. jula, zatim u Beloj Crkvi od 7. do 9. avgusta. Na jezeru Manjača organizovaće se turnir 22. i 23. avgusta, a poslednji turnir u karavanu predviđen za 5. i 6. septembar u Herceg Novom.

Promoter turnira ove godine biće Andrija Prlainović, gost u Beloj Crkvi biće Strahinja Rašović, a prethodno je uz "Kil kup" stao Dejan Savić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: