Nojer na udaru u Nemačkoj zbog pesme Tompsona: Nisam znao šta pevam

Golman i kapiten minhenskog Bajerna našao se na meti žestokih kritika u Nemačkoj zbog pevanja Tompsonove pesme.

Izvor: MS

Ponedeljak, 13.07.2020.

09:25

Nojer na udaru u Nemačkoj zbog pesme Tompsona: Nisam znao šta pevam
EPA-EFE/ROBERT MICHAEL

On se potpuno opustio na odmoru u Hrvatskoj, gde je primećen kako u jednom društvu slavi uz pesme kontroverznog pevača Marka Perkovića Tompsona, koji je više puta optužen za širenje mrženje na verskoj i nacionalnoj osnovi.

Nojer je morao da se oglasi u svojoj domovini zbog dešavanja u Omišu, mestu u Dalmaciji.

"Ne govorim hrvatski jezik, tako da nisam znao šta pevam, niti od kog pevača", reagovao je Nojer na pitanje Bilda.

Ipak, nemački mediji bili su oštri prema Nojeru zbog spornih reči u pesmi "Lijepa li si", uz koje se zabavljao.

"To je patriotska pesma u kojoj se slave razne hrvatske regije. Problem je što se u njoj kao deo Hrvatske navodi "Herceg Bosna", kako su Hrvati nazvali deo Bosne i Hercegovine od kojeg su tokom rata 90-ih napravili autonomnu oblast koju su želeli da pripoje Hrvatskoj. Hrvati su do Herceg Bosne došli tako da su etnički očistili teritoriju od Bošnjaka i Srba, pri tome masakrirajući civile tih nacionalnosti i masovno pljačkajući njihovu imovinu. Tako nastala Herceg Bosna slavi se u pesmi kao 'srce ponosno'. To peva Marko Perković Tompson, koji inače veliča hrvatski fašizam. To je dokazao pevanjem pesme 'Jasenovac i Gradiška Stara', pesme koja glorifikuje ubijanje Srba, Jevreja i Roma u navedenim koncentracijskim logorima ustaša, hrvatskih saveznika nacista u Drugom svetskom ratu. Zbog toga je Tompsonu zabranjen ulazak i pjevanje u nekoliko evropskih država", navode mediji iz Nemačke.

Pogledajte video koji je izazvao veliku pompu i u kome se vidi da Nojer ipak zna neke reči...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

104 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: