"Bio sam nulti pacijent u reprezentaciji Srbije"

Srpski odbojkaš govorio je o svom iskustvu sa koronavirusom.

Izvor: MT

Utorak, 23.06.2020.

10:33

Foto: Starsport

Korektor naše reprezentacije bio je pozitivan po dolasku u Srbiju iz Italije.

"Bio sam dugo u italiji, dva meseca, za vreme najveće pandemije. U zemlji u kojoj je bio najveći broj preminulih i zaraženih. Ušao sam u Srbiju sa negativnim testom, da ne bih bio u karantinu. Posle 15-20 dana se budim sa temperaturom, osećam prve simptome. odlazim na Infetktivnu kliniku u Beogradu, testiram se i bio sam pozitivan. Nekoliko dana sam bio na klinici, posle toga na kućnom lečenju. Za nekoliko dana mi prolazi karantin i imaću konačno priliku da izađem iz kuće i da se vratim normalnom životu", rekao je Atanasijević gostujući u Jutarnjem programu TV Prva.

Atanasijević je bio tzv. nulti pacijent u selekciji Srbije.

"U razgovoru sa doktorima, bio sam u Srbiji 15-20 dana, ovde negde sa 'pokupio' virus. Nebitno je gde sam se zarazio. Sad se osećam bolje, kao i svi koji su bili sa mnom u kontaktu. O njima brineš više nego o sebi. Bio sam u kontaktu sa njima. Bio sam nulti pacijent u reprezentaciji Srbije. Od mene je krenulo sve. Oni su bili na Infektivnoj klinici odakle su pušteni posle nekoliko dana", dodao je on.

On je pre dva meseca imao operaciju kolena, zbog čega mu je imunitet zasigurno opao.

"Sigurno je da imunitet ima veliki uticaj. 23. aprila sam imao operaciju kolena u Italiji, psole par dana dobio sam upalu pluća kao komplikacija posle operacije.. Sve je to prošlo posle desetak dana i upravo iz tog nekog straha sam na prve simptome reagovao, nisam želeo da rizikujem. Sledeći test je u petak. Nadam se da ću biti drugi put negativan", zaključio je Atanasijević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: