Oproštaj Ljubiše Simića pobedom

Izvor: B92, Beta

Subota, 04.06.2005.

13:47

Default images

Ljubiša Simić, bivši amaterski prvak Evrope u boksu i interkontinentalni prvak u WBC i IBF verziji, pobedom nad Bugarinom Krasimirom Dimitrovim oprostio se od boksa.

Dimitrov je meč predao pri kraju treće runde, pošto ga je Simić nekoliko puta slao na pod.

Tako se Simić povukao sa ringa u velikom stilu, nadmoćnom borbom i sedamnaestom pobedom u dvadeset profesionalnih mečeva.

Simić je do sada imao preko 500 mečeva u amaterskoj konkurenciji; devet puta bio prvak Jugoslavije, tri puta prvak Balkana, jednom prvak Mediterana, prvak Evrope i treći na svetskom kupu u Seulu.

Pobeda nad Argentincem Antoniom Sikureljom donela mu je svojevremeno zvanje interkontinentalnog prvaka sveta.

Krasimir Dimitrov imao je do sada oko 20 profesionalnih borbi i dva puta pobedio na prestižnom Strandža kupu u Sofiji.

Posle desetogodišnje pauze Ljubiša Simić (42) se odlučio za oproštajni meč koji je pratilo više od 5.000 gledalaca i niz bivših boksera i sportskih radnika iz Srbije i Crne Gore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: