NBA se nastavlja – u kom formatu?

NBA liga gotovo sigurno nastaviće se krajem jula, međutim pitanje je u kom formatu će se odigrati ostatak sezone 2019/2020.

Izvor: PT

Subota, 30.05.2020.

09:27

NBA se nastavlja – u kom formatu?
Photo by Scott Halleran/Getty Images

Prema informacijama koje stižu iz SAD, čelnici i vlasnici NBA timova najverovatnije će prihvatiti predlog Adama Silvera da sezonu nastavi između 20 i 22 ekipe, prenosi ESPN.

To znači da ćemo gledati ili format kakav je na Mundobasketu (pet grupa po četiri ekipe) ili će timovi odigrati još po osam utakmica, a onda će se igrati mini turnir za osmo mesto – poslednje koje vodi u plej-of.

Pored toga, postoje još dva predloga – 1) da se odmah krene plej-of i 2) da se svih 30 timova vrati i da se do kraja odigra još desetak ligaških utakmica i da potom usledi plej-of.

Obe ove solucije su malo verovatne jer će NBA iskoristiti ovu situaciju kako bi eksperimentisala i pokušala da učini završnicu zanimljivijom.

Prema pisanju "Ringera", odnsono njegovog novinara Kevina O'Konora, ukoliko se NBA odlučio da vrati 22 tima, sve ekipe odigraće po osam utakmica posle čega će uslediti borba za osmo mesto u obe konkurencije.

To bi značilo da će borba po konferencijama ostati, odnosno da će se igrati istok protiv istoka/zapad protiv zapada do finala. Važno je naglasiti da nijedan format nije idealan i u svakom ima dosta nedostataka.

U ovom od 22 problem bi bio kada bi recimo Orlando ima skor 6/2 u dodatnih osam utakmica, a Vašington 3/5, što znači da bi Medžik imao čak osam pobeda više od Vizardsa, a ta dva tima igrala bi za osmo mesto.

Nedostatke imao i sistem "Mundobasketa" o kojem više možete pročitati OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: