Italija želi da odloži Svetsko prvenstvo u alpskom skijanju

Italijanski savez zimskih sportova (FISI) želi da naredno Svetsko prvenstvo u alpskom skijanju odloži za mart 2022. godine.

Izvor: MT

Ponedeljak, 25.05.2020.

11:29

Italija želi da odloži Svetsko prvenstvo u alpskom skijanju
Photo by Francis Bompard/Agence Zoom/Getty Images

Svetsko prvenstvo u alpskom skijanju trebalo bi da se održi od 7. do 21. februara 2021. godine u Kortini Dmpeco, ali organizatori žele da ga pomere za godinu dana.

Predsednik Olimpijskog komiteta Italije Đovani Malagoje je naveo da će FISI zvanično to zatražiti od Međunarodne skijaške federacije.

On je, aludirajući na mogući drugi talas pandemije koronavirusa, istakao da je odlaganje "najbolje rešenje" kako bi se izbeglo da se takmičenje otkaže ili skrati.

Kortina je već bila prisiljena da otkaže takmičenje u Svetskom kupu u martu ove godine zbog pandemije korona virusa.

Ako se Svetsko prvenstvo pomeri za mart 2022. godine, to bi značilo da će se održati mesec dana posle Zimskih olimpijskih igara u Pekingu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: