"Pritisak je kada ostaneš bez posla ili kada ti često ubijaju prijatelje"

Selektor ragbi reprezentacije Južne Afrike Rasi Erasmus govorio je o tome koliko je teško bilo osvojiti titulu svetskog prvaka.

Izvor: MT

Nedelja, 19.04.2020.

18:10

Photo by Chris Hyde/Getty Image

Springboksi su u finalu Svetskog prvenstva prošle godine savladali Englesku sa 32:12.

Erasmus ističe da je titula bila cilj od početka preuzimanja reprezentacije.

"Nije postojao pritisak. U Južnoj Africi je pritisak ostati bez posla i onda ga bezuspešno tražiti. Pritisak je ako ti često ubijaju prijatelje. Ragbi bi trebalo da bude nešto što ne stvara pritisak, već nešto što budi nadu. Znali smo da nas u Japanu čekaju zastrašujući protivnici i da samo jedan poraz može da baci u zaborav sve što smo uradili. Međutim, to je tako, možda smo baš zbog toga najbolji", rekao je Erasmus.

Jedan od najzaslužnijih za titulu bio je kapiten Sija Kolisi, personifikacija ove zemlje.

"Često se govori o tome kako je neko prolazio težak put da bi dobio priliku i uspeo, ali drugo je kad neko nema šta da jede ili nema ni patike da obuje, a stigne do zvezda. A upravo je to Sijina životna priča. Odrastao je u siromaštvu, a kad je poslednji put Južna Afrika igrala finale Svetskog prvenstva u ragbiju, bilo je to 2007. Otišao je da utakmicu odgleda krišom u nekom baru, jer kod kuće nije imao televizor. Međutim, danas je on naš kapiten", istakao je Erasmus.

Južnoj Africi je to bila treća titula prvaka sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: