Krasić za B92.net o Antićevom proročanstvu, govoru pred Nemačku, promašaju i australijskoj rani

Bivši srpski reprezentativac Miloš Krasić u intervjuu za B92.net prisetio se Radomira Antića i vremena saradnje u selekciji Srbije.

Izvor: MS

Ponedeljak, 13.04.2020.

17:52

Krasić za B92.net o Antićevom proročanstvu, govoru pred Nemačku, promašaju i australijskoj rani
Starsport/Pedja Milosavljevic

Krasić, koji je pre godinu i po dana prestao sa aktivnim igranjem u dresu poljske Lehije, osvrnuo se na najlepši period u karijeri kada je sa Antićevim "Orlovima" pružao najbolji fudbal od 2008. do 2010. godine.

Vest iz Madrida da Antić više nije sa nama jako ga je pogodila.

"To je bio pravi šok, posebno što mi igrači nismo bili upućeni. Kada se takva stvar desi puno te iznenadi", počinje Krasić razgovor za B92.net iz Novog Sada, gde živi sa porodicom po završetku igranja.

Slobodno može da se kaže da je bivše krilo Vojvodine, moskovskog CSKA, Juventusa i Fenerbahčea bio jedan od ljubimaca "Mistera".

"Antić je bio kompletna ličnost, autoritet, čovek sa puno znanja, iskustva i čast mi je bila što sam jedan period života proveo s njim. Postao sam bolji čovek i fudbaler zahvaljujući njemu", iskreno govori.

"Uđi u sredinu i šutiraj"

Photo by Shaun Botterill/Getty Images
Tadašnja generacija "Orlova" verovatno je poslednja koja je imala pravu podršku cele Srbije, od čuvenog meča na bečkom "Ernest Hapelu" kada je Srbije slavila 3:1. Krasić je otkrio jednu anegdotu baš pred meča u Austriji.

"Šef me je zvao da sednem pored njega nekoliko sati pre utakmice. Govorio mi je 'Zašto stalno ideš u aut liniju, prodoran si, ali imaš i šut. Uđi više u sredinu i probaj da šutiraš'... Sve što je rekao ja sam uradio i dao sam onaj lep gol. Eto koliko možeš da vidiš šta do detalja može da prepozna kod igrača i kako da mu priđe".

Put do Južne Afrike je bio kao iz bajke, preko Francuske, Rumunije i Austrije.

"Ta 2009. godina je bila jako uspešna. Bio sam najbolji igrač u tom periodu. Sve je bilo fenomenalno, Antić je jedan od retkih koji je napravio hemiju i atmosferu. A zna se koliko je veoma teško... Njegov rad cela nacija je prepoznala, svi su bili uz reprezentaciju i te uspomene će ući u legendu. Veliki čovek je bio Radomir", dodaje Krasić, ali i opisuje da je bivši trener Reala, Barselone i Atletika bio vizionar, pravičan, pošten, kao i da je stalno držao disciplinu.

Antićev ključ i zicer protiv Australije

Starsport/Pedja Milosavljevic
I onda Mundijal 2010. Nesrećni poraz od Gane nakon nespretnog igranja rukom Zdravka Kuzmanovića "poništen" je jednom od najvećih pobeda – protiv Nemačke 1:0 golom Milana Laneta Jovanovića.

"Težak poraz od Gane, bilo nam je veoma teško da se oporavimo pred Nemačku. Ulazi Antić u svlačionicu i tu je bio ključ. Daje nam krila govorom 'Imamo kvalitet, samopouzdanje, sve utakmice u kvalifikacijama su ostavile pečat kao prepoznatljive. Samo to prepišite protiv Nemačke. Pokažite to i imaćemo rezultat'. Mi smo sve to sproveli u delo i savladali Nemačku".

Međutim, u odlučujućem meču usledio je jako bolan poraz od Australije 2:1, koji Krasić još uvek ne može da preboli.

"Taj poraz u reprezentaciji mi je ran, ma u celoj karijeri, utakmica za kojom i dan danas žalim. Često se setim i one moje velike šanse. Da sam postigao gol išla bi utakmica u drugom pravcu. Bili smo bolji, posebno u prvom poluvremenu, ali nikako nismo mogli da ih 'otvorimo'. Na kraju nismo imali ni sreće, sudija je moga da svira penal. Da je bilo 2:2 imali bismo otvoren put, SAD, pa Urugvaj...".

"Da mogu nešto da promenim to bi definitivno bila utakmica protiv Australije", naglasio je nekada hitri fudbaler.

Ide u trenere?

Starsport/Pedja Milosavljevic
Pitali smo ga i kako provodi "penzionerske" dane...

"Odmaram, završio sam karijeru. Uživam i provodim vreme sa prodicom, svi znamo da tokom igranja nismo imali toliko vremena. Godinu dana sam bez fudbala i kada vidim zeleni tepih na televiziji mnogo mi nedostaje. Mi smo navikli na obaveze, utakmice, karantine... Sigurno će mi ovaj odmor dosaditi u nekom trenutku".

Logično pitanje se postavlja – povratak fudbalu u nekoj drugoj ulozi?

"Možda kao trener. Sigurno ću biti nešto u Vojvodini, ali još ne znam u kom svojstvu. Volim Vojvodinu, to mi je jedini klub otkad sam došao sa Kosmeta", rekao je Krasić i izneo pohvale na račun nove uprave na čelu sa predsednikom Vojislavom Gajićem, ali i rezultate koje pravi trener Nenad Lalatović.

"Napravljena je prava priča, Lalatović ima stav i motivaciju. Podigao je ekipu na visok nivo i želim im svima da tako nastave", zaključio je popularni Krasa.

Ako se odluči za trenera sigurno neće da pogreši jer – upijao je savete od takvih veličina u tom poslu kao što su Antić, Valeri Gazaev, Luiđi Del Neri, pa i Antonio Konte, koji ga je "sklonio" iz Juventusa.

Priredio: Miloš Simanović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: