Mandić: Ne leže nam Španci; Jakšić: Drugačije je u Beogradu

Srpski reprezentativci Dušan Mandić i Nikola Jakšić ocenili su da je bolja igra u napadu recept da se pobedi Španija u četvrtfinalu Svetske lige.

Izvor: MS

Ponedeljak, 09.03.2020.

12:23

Mandić: Ne leže nam Španci; Jakšić: Drugačije je u Beogradu
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Srbija protiv Španije traži revanš za poraze u čak tri četvrtfinala od istog protivnika – u Svetskoj ligi, Svetskom prvenstvu i nedavno na šampionatu Evrope u Budimpešti.

"U poslednje vreme nam ne leže Španci, dobili su nas tri-četiri puta zaredom. Biće nezgodna utakmica, bitna, četvrtfinale Svetske lige, mi igramo na domaćem terenu. Nebitno je u kom sastavu, želimo da nametnemo naš ritam, našu igru i da pokušamo da dobijemo", rekao je Mandić novinarima na bazenu "Milan Gale Muškatirović".

Prema njegovim rečima, recept za uspeh je bolji napad, nego u Budimpešti.

"Nama je u toj utakmici odbrana bila na nivou, u napadu smo se mučili, bio je odličan i španski golman, pokušaćemo ovog puta da neke bolje šuteve uputimo ka golu i budemo skoncentrisasniji u samoj završnici".

Njegov saigrač Jakšić ističe da bez obzira na nekoliko poslednjih pobeda Španija nikako ne može da bude favorit u Beogradu.

"Ne, to je naša uloga, uvek smo je imali i mislim da je koristimo dobro. Nadam se da ćemo popraviti igru sa EP, da ćemo odigrati na našem nivou i da ćemo pobediti. Borićemo se do kraja, daćemo 110 posto i nadamo se najboljem", rekao je Jakšić i složio se sa Mandićem kada je u pitanju igra u napadu, jer, kako je naveo, ne pamti da se nekad desilo da Srbija na jednoj važnoj utakmici postigne samo šest golova.

Utakmica između vaterpolista Srbije i Španije igra se u utorak od 18 sati na bazenu "Milan Gale Muškatirović".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: