Predstavite svoj košarkaški talenat direktno NBA ligi VIDEO

NBA i NEX Team uz pomoć veštačke inteligencije pokreću program za otkrivanje globalnih košarkih talenata na HomeCourt aplikaciji.

Izvor: B92

Sreda, 04.03.2020.

14:35

Predstavite svoj košarkaški talenat direktno NBA ligi VIDEO
Foto: NBA

NBA Global Scout pruža košarkašima širom sveta novu platformu za predstavljanje njihovog talenta i procenu njihovih košarkaških mogućnosti.

Nacionalna košarkaška asocijacija (NBA) i NEX Team Inc. pokrenuli su NBA Global Scout, novi program za razvoj košarkaša i otkrivanje talenata na Home Court mobilnoj aplikaciji za košarkaški trening, koja će uz pomoć veštačke inteligencije pružiti više mogućnosti za otkrivanje i ocenjivanje elitnih košarkaša iz celog sveta.

Upotrebom HomeCort mobilne tehnologije koju pokreće veštačka inteligencija, NBA Global Scout omogućava igračima da pokažu svoj potencijal učešćem u NBA kombinovanim merenjima, kao i u različitim vežbama za razvoj pozicionih veština inspirisanih NBA Draft Combine testiranjem.
Svaki igrač sa HomeCourt aplikacijom na iOS operativnom sistemu moći će da izvede vežbe za razvoj veština i podeli svoja antropometrijska merenja – kao što su raspon ruku, visina i vertikalni skok – koji će proceniti i identifikovati njegove buduće razvojne mogućnosti u košarci.

Igrači, koji učestvuju u NBA Global Scout-u na HomeCourt-u, steći će pravo učešća u NBA i WNBA omladinskim i elitnim košarkaškim razvojnim programima, kampovima i događajima, uključujući Basketball Without Borders, NBA i FIBA globalni program za košarkaški razvoj i širenje zajednice, i NBA akademije, mrežu elitnih centara za košarkaški trening širom sveta za najbolje muške i ženske kandidate izvan SAD-a.
Cilj platforme je uklanjanje geografskih prepreka za međunarodni skauting, kao i demokratizacija globalne identifikacije talenata pružanjem pristupa i mogućnosti vrhunskim igračima širom sveta, bez obzira gde žive.

HomeCourt takođe pruža sveobuhvatne alate za obuku i razvoj igrača koji su dostupni svima koji koriste aplikaciju na svom iPhoneu ili iPadu.

Ova nova platforma predstavlja najnoviju razvojnu etapu strateškog partnerstva NBA i NEX Team INC, vodeće mobilne kompanije za primenu veštačke inteligencije koja je razvila HomeCourt aplikaciju. Partnerstvo traje od jula 2019. godine.
Foto: NBA
Foto: NBA

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: