Šokantan poraz Srbije od Gruzije na domaćem terenu!

Košarkaši Srbije šokantno su poraženi od Gruzije na domaćem terenu rezultatom 94:90.

Izvor: LN

Nedelja, 23.02.2020.

16:00

Šokantan poraz Srbije od Gruzije na domaćem terenu!
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

"Orlovi" su pretrpeli poraz u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021, posle uvodne, rutinske pobede nad Finskom.

Srbija je sjajno počela duel, imala dvocifrenu prednost, ali se Gruzija, na krilima nezaustavljivog Mekfadena, vratila u meč i na kraju došla do pobede.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Novi selektor reprezentacije Igor Kokoškov neslavno je debitovao pred beogradskom publikom, pa Srbija sada ima učinak od jedne pobede i jednog poraza pred naredni kvalifikacioni "prozor".

Srbija je furiozno počela, zonskim presingom i konstantnim preuzimanjem došla do velike prednosti već u prvoj čevtrtini.

"Orlovi" su odbranom razbijali sve zamisli protivnika, ubrzo poveli i sa 24:10, a na kraju prve četvrtine imali su rutinskih +10 (28:18).

Gruzija se konsolidovala na startu druge četvrtine i u tim trenucima Mekfaden je prvi put pokazao svoje znanje.

Ognjen Jaramaz je bio najbolji pojedinac među izabranicima Igora Kokoškova u tim trenucima i "pucao" je iz svih oružja – što prodorima, što sa distance.

Srbija je i tokom druge četvrtine imala dvocifrenu prednost, ali je igra, pre svega odbrana, izgledala daleko slabije nego u prvoj deonici. Prednost je i dalje bila na strani domaćina (48:41).

Uživo prenos meča pratite uz naš LIVE BLOG.
STARSPORT/ Pedja Milosavljevic
Gruzija se korak po korak približavala Srbiji iako nije tako izgledalo. Naši reprezentativci su krenuli da sve češče promašuju iz otvorenih pozicija, a onda je došlo i do komplikacija u organizaciji napada.

Gosti su sve to pratili i zatim iskoristili, pa su u poslednjem minutu treće četvrtine prvi put od početka meča uspeli da dođu do izjednačenja.

Aktuelni vicešampion Evrope je na kraju treće četvrtine imao prednost (67:65), ali se dalo videti da gledaoce u dvorani "Pionir" očekuje uzbudljivih poslednjih deset minuta.

Gruzija nije vodila od početka meča, sve do trenutka na šest minuta do kraja, kada je Andronikašvili pogodio šut za 71:72.

Usledio je tajm-aut Kokoškova i serija 6:0 njegovih izabranika, koji su došli do preokreta, a možda i ključni trenutak se desio kada je Zagorac promašio šut kojim je mogao svoju ekipu da odvede na +8.

U narednom napadu Sanadze je pogodio trojku, a u poslednji minut se ušlo sa prednošću za goste, posle novog koša Šermandinija kojeg niko iz unutrašnje linije naše selekcije nije mogao da zaustavi.
photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Nezaustavljivi Mekfaden pogodio je veoma bitnu trojku na 33 sekunde do kraja za 90:92, Zagorac je bacio er-bol u narednom napadu, Veličković uhvatio loptu, ali nije dobio evidentan faul.

Mekfaden je pogodio oba bacanja za 90:94 i tu je bio kraj.

Dva igrača kod "orlova" odigrala su dobar meč – Jaramaz je imao 22 poena (7/9) i šest asistencija, a Avramović 27 poena (9/12) i četiri skoka.

Simonović je imao devet poena, dok su po sedam postigli Todorović, Rebić i Raduljica. Zagorac je postigao četiri i iz igre šutirao 2/9.

Nezaustavljiv je bio Tedus Mekfaden sa 33 poena (9/17) i sedam asistencija, dok ga je pratio Đorđi Šermandini sa 23 poena (9/14) i 11 skokova. Dvocifren je bio i Beka Burjanadze sa 11 poena i osam skokova.

U narednom kolu, 27. novembra, Srbija gostuje Švajcarskoj, dok Gruzija istog dana ide na megdan Finskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

593 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: