Nova borba "večitih" ili veliko iznenađenje?

Kup Radivoja Koraća pokazao je kolika je razlika između klubova koji se takmiče u srpskom i regionalnom prvenstvu.

Izvor: Luka Nikoliæ

Subota, 15.02.2020.

13:19

Nova borba
Photo: Dimitrije Nikolic / STARSPORT

Prvog četvrtfinalnog dana Crvena zvezda i Mega su zabeležili pobede nad Radničkim i Slobodom, a dan kasnije Partizan i FMP su bili bolji od Borca, odnosno Dinamika.

Dvorana "Čair" u prvom terminu u petak ugostila je timove iz Železnika i Dorćola, a "panteri" su bili neumoljivi - 98:73.

Nije bilo dileme da li će izabranici Vladimira Jovanovića doći do pobede ni u jednom trenutku utakmice, a najzanimljiviji detalji sa tog meča bile su partije Filipa Čovića i Ognjena Kuzmića.

Doskorašnji plejmejker i centar Crvene zvezde odigrali su prvi meč u dresu FMP-a i odmah pokazali o kakvim se pojačanjima radi i koliko će doprineti svojoj novoj ekipi do kraja sezone.

Njih dvojica nisu počeli utakmicu, odigrali su po 15 minuta, a zanimljivo je da su bili u startnoj petorci drugog poluvremena.

Kada su istovremeno bili na parketu najčešče su pokušavali da saradnju koju su imali u Zvezdi prenesu i u novi klub, ali su košarkaši Dinamika odlično zatvarali pik-en-rol i onemogućavali Čoviću da pronađe Kuzmića za lake poene.

Njihov uticaj nije viđen u statistici (Čović 7p, 2as, 3il; Kuzmić 8p, 1sk, 1bl), ali se očekuje da do kraja Kupa svoje zavidno iskustvo i nesporan kvalitet prenesu na teren, motivišu saigrače i da, ukoliko dođe do takve prilike, naprave prevagu neophodnu da se pobede Partizan i/ili Crvena zvezda.

U drugom meču dana Partizan je na način teži od očekivanog izašao na kraj sa borbenim čačanskim Borcem - 87:79.

Utakmica koja je do samog kraja bila rezultatski neizvesna, ali je delovalo kao da to u stvari realno ni u jednom trenutku nije bio slučaj, iako je Borac u nekoliko navrata prilazio na jedan posed zaostatka.

Partizan je igrao "koliko je morao", a delovalo je da je Trinkijeri želeo da bude što manje uključen u meč i da svojim igračima prepusti da se snađu i dođu do pobede koja nije trebalo da se dovodi u pitanje.

Italijanski stručnjak je to na konferenciji za medije nešto kasnije i potvrdio.

"Neki put je dobro da se igrači vade iz govana sami. Neki put, ne svaki put".
"Desetkovani" Partizan (povrede Redinga i Gordića pred Kup) sada je doživeo još jedan problem, pošto je Stefan Birčević tokom meča zaradio povredu zgloba nakon što je nezgodno doskočio na teren.

Od Birčevića se ne očekuje da bude na raspolaganju sve do kraja takmičenja, pa uvek motivisani FMP to može da iskoristi i napravi problem, kao što je neretko i umeo.

Najveće zasluge za najveće iznenađenje na Kupu Koraća ima Marko Marinović, doskorašnji košarkaš a od ove sezone trener Čačana.

Popularni "Malina" beleži sjajne rezultate i sa Borcem ima 17 pobeda i 2 poraza u ABA 2 liga, a njegova ekipa je pružila ubedljivo najbolju partiju od četiri "izazivača".

Već od prvog minuta utakmice moglo se videti koliko igrači poštuju tek 36-godišnjeg trenera i koliko mu veruju. Reagovalo se na svaki njegov podvik, a bilo ih je... Mnogo.

Trenerska karijera Marka Marinovića krenula je jako dobro i ono što mu sigurno nikada neće izostajati su energija, sposobnost da motiviše i objasni "kako stoje stvari" svojim izabranicima.

Pred "Malinom" je, sudeći na osnovu viđenog, uspešna trenerska karijera, a pred ljubiteljima košarke je polufinale Kupa Radivoja Koraća.

"Čair" prva dva dana nije bio ni blizu ispunjenog kapaciteta sve do utakmice Partizan - Borac, kada su atmosferu napravili navijači crno-belih, ali i Čačani koji su došli da podrže svoju ekipu, pa na početku utakmice dobili aplauz od suparnika.

Nema sumnje da će u finalu, ukoliko u njega uđu Zvezda i Partizan, atmosfera biti "ludačka", ali se pun "Čair" očekuje već danas, u subotu, na utakmici Partizan - FMP (21h), a možda i ranije (17h) kada se sastaju Zvezda i Mega.

Luka Nikolić

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: