As Španije na "našem" jeziku: Srbija ima legende, mi nismo na tom nivou VIDEO

Najznačajnije ime u vaterpolo selekciji Španije bez dileme je Brazilac, jako poznat na našim prostorima.

Izvor: MS

Nedelja, 26.01.2020.

10:02

As Španije na
Foto: B92/MS

Felipe Perone, rođen u Rio de Žaneiru, zanimljiv je i po tome što je prvobitno igrao za Španiju, potom kratko i za Brazil, da bi se vratio ponovo da igra za Španiju.

Poseban pečat ostavio je u dubrovačkom Jugu, sa kojim je bio prvak Evrope, kada su mu samo dve godine bile potrebne da nauči "naš" jezik.

Pred finale sa Mađarskom na Evropskom prvenstvu u Budimpešti rado je pristao da govori za predstavnike beogradskih redakcija B92, Monda i Večernjih novosti.

"Sigurno će biti teško, Mađarska igra kod kuće, ali mi znamo da imamo šansu. Videli smo u grupi da smo mogli da pobedimo (remi prim. aut), osećamo se dobro i probaćemo da uzmemo zlato", optimista je Perone.

Španci su do finala došli preko Srbije na peterce (10:9) i Hrvatske (9:8) i hit su turnira.

"Ne možemo da razmišljamo da smo umorni, igramo finale i sve mora da se zaboravi. Igrali smo protiv legendarne Srbije i Hrvata, svetskih šampiona iz 2017. godine, bila su dva teška meča, ali sada je su iza nas. Čeka nas Mađarska".

Perone pripisuje sreći trijumf nad Srbijom, uz priznanje da je njegov tim napravio iznenađenje.

"Srpski vaterpolisti su legende, imali smo sreće da ih u četvrtfinalu dobijemo. I to na peterce... Izgubili su jedan meč na turniru, znamo da su bolji od nas, ali to je sport. Lepo je kada ekipa koja nije favorit pobedi".
EPA-EFE/MARKO METLAS
Može li da se priča da Španija ima pelcer za Srbiju zbog pobede na ukupno četiri poslednja meča, računajući i nedavnu proveru u Barseloni?

"Mislim da ne. Ovo je bila prva ozbiljna utakmica sa prvim timom Srbije, u Južnoj Koreji je bio drugi sastav... Srbija je uvek favorit i radićemo da dostignemo taj nivo".

Pročitajte još Kad šampioni igraju za peto mesto – Srbija ili Italija? VIDEO

Španija nije nikada bila prvak Evrope, a ni Mađarska nije osvojila trofej na svom bazenu. Pitali smo Peronea ko je bliži prekidu loše tradicije.

"Ne mislimo o tome, fokusirani smo samo na utakmicu. Publika protiv nas? Da, ali u vaterpolu ima puno utakmica na kojima nema puno ljudi na tribinama. Lepo je da ima puno gledalaca, pa i da ne budu uz nas. Samo da igramo u sjajnoj atmosferi, to je nešto najlepše za nas", uzbuđeno je pričao as Barselonete.

Utisak iz prestonice Mađarske je da je Španija pridobila najviše simpatija.

"Mi smo simpatična ekipa, igramo lep vaterpolo i svi vide da nemamo fizičku snagu kao Mađari. Homogeni smo i svaki ljubitelj vaterpola voli našu igru", zaključilo je sjajno krilo Španije.

Poslednjeg dana na EP za peto mesto igraju Srbija - Italija (16 sati), za bronzanu medalju Hrvatska - Crna Gora (17.30), a titulu Mađarska - Španija (19).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: