Partizan demonstrirao silu u Trentu!

Košarkaši Partizana su zabeležili ubedljivu pobedu u drugom kolu Top 16 faze Evrokupa.

Izvor: SV

Sreda, 15.01.2020.

18:00

Partizan demonstrirao silu u Trentu!
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Izabranici trenera Andree Trinkijerija su na gostovanju u Trentu savladali istoimenu ekipu rezultatom 83:58.

Srpskom timu je ovo druga pobeda u ovoj fazi takmičenja, pošto je u prvom kolu savladan Virtus iz Bolonje.

Partizan je dominirao tokom celog toka meča, u ranoj fazi je stekao dvocifrenu prednost i do kraja utakmice nije dozvoljavao protivniku da se približi.

Gostujući sastav je odlično pripremio utakmicu, na početku duela je koristio svoje prednosti i rupe u odbrani italijanskog tima, što je kao rezultat donelo vođstvo od 24:12 posle prvog kvartala.

Uz to, u defanzivi je Trinkijerijeva ekipa imala prave reakcije u pravim trenucima, osim samo na startu meča, kada su igrači Trenta uspeli da uhvate nekoliko skokova u napadu. Do poluvremena je Partizan samo podizao prednost i na veliki odmor je otišao sa viškom od 19 poena, zahvaljujući sjajnim procentima šuta, svega tri promašaja za dva i čak osam pogodaka za tri poena.

U trećoj deonici je ritam bio znatno sporiji, Trento je pokušao da uvede Partizan u svoj način igre, ali je sve to bilo bezuspešno, pošto je Trinkijerijeva ekipa uvek nalazila rešenje za sve zamisli protivnika.

Poslednji kvartal je protekao u opuštenom ritmu, igrači Partizana su leteli po terenu, a priliku da debituje je dobio i Džejms Mekadu, koji je već u prvom napadu u "crno-belom" dresu postigao koš uz faul protivnika.

Svih 12 igrača Partizana se upisalo u strelce, a u timu nije bilo Žanisa Pejnersa, koji je izgubio mesto u velikoj konkurenciji i Redžija Redinga, zbog zdravstvenih problema. Šansu je dobio Uroš Trifunović i za 19 minuta provedenih na terenu je ostavio sasvim solidan utisak, sa 9 poena i po skokom i ukradenom loptom.

Najefikasniji u timu Partizana su bili Rade Zagorac i Markus Pejdž sa po 11 poena, sve u prvom poluvremenu, a uz Trifunovića po 9 poena su ubacili Ognjen Jaramaz, Nikola Janković (uz 9 skokova) i Rašon Tomas.

Blizu dvocifrenog učinka je bio i Stefan Birčević sa 8 poena, a Mekadu je za nešto više od 7 minuta provedenih na parketu upisao 4 poena, po skok, asistenciju i blokadu.

Na drugoj strani je bolji od ostalih bio Džejms Bekmon sa 12 poena, a Aron Kraft i Fabio Mjan su dodali po 10.

Pravo stanje stvari na terenu opisuje i ukupan indeks korisnosti ekipa, Partizan je sakupio 109 poena, a ekipa Trenta svega 41.

Tok meča ste mogli da pratite na našem sajtu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

169 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: