Vaterpolisti već otpisali Rumune – pobednik se zna

Vaterpolisti Srbije igraju protiv Rumunije u 2. kolu B grupe Evropskog prvenstva u Budimpešti.

Izvor: MS

Sreda, 15.01.2020.

14:21

Vaterpolisti već otpisali Rumune – pobednik se zna
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Koliki su favoriti "Delfini" najbolje govore reči sa sajta Vaterpolo saveza Srbije da "nikome u srpskom taboru ne pada na pamet da bi Rumuni mogli da naprave iznenađenje. Razlika u klasi je ogromna".

Srbija je napad na peto uzastopno zlato na EP počela pobedom nad Rusijom 13:9 i svi unapred upisuju novi trijumf.

Jedan od onih koji najbolje poznaju narednog rivala je golman Gojko Pijetlović, član tamošnje Oradee.

"Imaju Rumuni nekoliko pojedinaca, ali se pitanje pobednika ne postavlja. Gledamo našu igru, da pojačamo odbranu koja je naš prvi adut. Oni će biti motivisani, znaju se jer igraju u domaćim klubovima. Nisu bili kompletni protiv Holandije i zato su poraženi. Ponavljam važna je odbrana, koncentracija i posle sve ide kako treba. Igrali smo protiv Rusa sa oscilacijama što je prirodno. Prva četvrtina je bila kako treba. Sada nam ostaju dani priprema za četvrtfinale, imamo iskustvo, znamo šta treba da radimo", rekao je Pijetlović.
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Od ulogu apsolutnog favorita ne beži ni Nemanja Vico.

"Hvatamo pravi ritam za utakmice odluke. Biće bolja odbrana a ona nam omogućava napad. Verujem da ćemo brzo da napravimo razliku. Lepo je igrati u Mađarskoj, u Areni koja je sjajna. Nadam se da će biti i naših navijača da nas podrže".

Nikola Dedović je protiv Rusa debitovao na Evropskom prvenstvu i stigao je da se upiše u strelce.

"Uživam što sam sa ovom ekipom, što sam ovde i hoću da dam maksimum. Imamo veliki motiv, olimpijska viza ga ne umanjuje. Rumune ćemo pobediti i voleo bih da im od starta stavimo do znanja šta će da bude. Ovo je već početak priprema za četvrtfinale a oni će sigurno misliti na utakmicu sa Rusima koji im znači sve".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: