Pantersi ostaju bez velike zvezde – Kikli odlazi u penziju

Luk Kikli, defanzivni igrač NFL franšize Karoline Panters, najavio je da odlazi u penziju.

Izvor: SN

Sreda, 15.01.2020.

10:46

Pantersi ostaju bez velike zvezde – Kikli odlazi u penziju
Photo by Streeter Lecka/Getty Images

Dvadesetosmogodišnji Luk Kikli važi za veliku NFL zvezdu i godinama je proglašavan za najboljeg igrača Karolina Pantersa.

Kikli je tokom svoje karijere u NFL–u pokrivao poziciju mid lajnbekera, a Pantersi su ga 2012. godine izabrali sa devete pozicije kada je dolazio sa Boston Koledža.

Tokom igračke karijere skupio je veliki broj nagrada, a 2012. godine je izabran za najboljeg defanzivnog rukija (NFL nagrade podeli na ofanzivne i defanzivne rukije), da bi u istoj sezoni po obaranjima predvodio ligu.

Sedam puta je igrao Pro Boul, a pet puta je izabran u idealan tim lige dok je 2013. godine proglašen za najboljeg defanzivca.

Kikli je bio deo ekipe koja je 2015. godine igrala Superbol i tada su Karolina Pantersi poraženi od Denver Bronkosa rezultatom 24:10.

"Osam godina je Luk bio u sredini naše odbrane i niko to nije radio bolje od njega", poručili su Pantersi putem svog "Tviter" profila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: